Noord-Engeland ‘Gastland’ Vakantiebeurs 2016 + winnaar 3

Bij onze wedstrijd voor gratis toegangskaarten voor de Vakantiebeurs 2016 is dit de derde winnaar: Jet Brouwer. Wanneer zij zich voor 3 januari 2016 met het eigen gekozen codewoord meldt bij nieuws@elkedagvakantie.nl dan sturen wij twee gratis toegangskaarten voor de beurs (twv 30 euro) toe. Ook meegedaan? Hou deze site dan in de gaten voor de volgende winnaars.

Hoewel Londenaren denken dat Engeland om hen en de hoofdstad draait, laat het noorden al zo lang als de jaartelling zien dat het beste van Engeland daar vandaan komt: Manchester United, The Beatles, The Lake District en Hadrian’s Wall. “De Britse regering richt de toeristische focus op het noorden van het land en heeft een flink budget vrijgemaakt om dit gebied te promoten in Nederland. Mede daarom is Noord-Engeland op de Vakantiebeurs Gastland’’, zegt Margot Eggink, woordvoerder van Noord-Engeland en PR Manager van Visit Britain, het Brits toeristenbureau in Nederland. De Vakantiebeurs vindt plaats van woensdag 13 tot en met zondag 17 januari 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht.

“Wij zijn daar uiteraard blij mee, want het biedt ons de kans om Noord-Engeland echt groots aan het Nederlandse vakantiepubliek te presenteren. Het noorden van Engeland is een prachtige regio met waanzinnige mooie natuur en biedt een enorme diversiteit aan moderne steden, historische dorpjes en indrukwekkende landhuizen en tuinen. Toch is de bekendheid van de regio in Nederland nog niet zo groot, maar daar gaan we op de Vakantiebeurs dus verandering in brengen”, aldus Eggink.

Mooie natuur

Volgens Eggink zullen Nederlanders het er geweldig vinden, onder meer vanwege de gevarieerde natuur van vijf prachtige nationale parken waarvan The Lake District misschien wel de bekendste is. ”Die schitterende natuur leent zich perfect voor memorabele wandel- en fietstochten en andere outdoor activiteiten. Maar wij verwachten dat vooral de combinatie van de natuur en stad de Nederlandse vakantieganger zal verrassen. Trendy steden als Liverpool, Manchester en Newcastle hebben geen last meer van het grauwe imago van de industriële revolutie dat ooit aan de noordelijke steden kleefde. Newcastle bijvoorbeeld heeft de laatste jaren een ware metamorfose ondergaan en is een bruisende moderne stad geworden, net als Liverpool trouwens. Als je daar bent, vergeet dan zeker niet om een bezoek te brengen aan de Cavern Club waar The Beatles in hun beginjaren huisband waren. Overigens zijn The Fab Four in Liverpool nergens ver weg : zelfs het internationale vliegveld heet John Lennon Airport!’’

Levendige verhalen

Never a dull moment dus in de karakteristieke Britse countryside waar het ene landhuis naast het volgende kasteel staat en waar authentieke plaatsjes te vinden zijn waar de tijd soms stil heeft gestaan. Ga hier bijvoorbeeld mee in de geschiedenis van King Arthur en de gelijknamige film waarin hij een Romeins gezin uit handen van bloeddorstige Saxen redt en zich daarvoor achter Hadrian’s Wall begeeft: de beroemde Romeinse grensmuur uit het begin van de jaartelling, tegenwoordig natuurlijk een niet te missen toeristische bezienswaardigheid in het noorden van Engeland. Geen toeval natuurlijk dat de filmmakers voor het noorden van Engeland kozen, want het adembenemende landschap van de regio heeft door de eeuwen heen al veel dichters, schrijvers, regisseurs en andere kunstenaar geïnspireerd zoals bijvoorbeeld de Brontë Sisters en de mensen achter de Harry Potter films.

Goed bereikbaar

“Waar veel mensen bovendien niet bij stilstaan, is dat de regio goed bereikbaar is vanuit Nederland, zeker met de boot voor mensen die met de eigen auto op vakantie willen. P&O Ferries vaart bijvoorbeeld van Rotterdam naar Hull en DFDS Seaways onderhoudt de verbinding tussen IJmuiden en Newcastle. En anders kun je natuurlijk ook met het vliegtuig om zo stad en land te combineren. Het wemelt in het gebied van goede kampeerfaciliteiten, zeer geschikt voor de vele Nederlanders die met caravan of tent op ontdekkingsreis gaan, maar ook self-catering accommodaties en sfeervolle kleinschalige hotels zijn in overvloed aanwezig.’’

“Zo bezien komt het beste van Engeland dus echt uit het noorden’’, lacht Eggink, die de hoogtepunten van het gebied ten noorden van de fictieve lijn Liverpool – Hull zo uit haar mouw weet te schudden. ”Need I say more?” Meer informatie over Noord-Engeland is te vinden via www.noordengeland.nl.

Vakantiebeurs 2016

De 46ste editie van de Vakantiebeurs wordt gehouden van woensdag 13 tot en met zondag 17 januari 2016. Onder het motto ‘Je zou zweren dat je er al was’ kan iedere bezoeker zich onderdompelen in de sfeer van een favoriete vakantiebestemming. In iedere hal zijn verschillende gerechten te proeven. Uitgebreide informatie is te vinden via www.vakantiebeurs.nl. Tweet mee via #vakantiebeurs.

Foto: de Hadrian Wall, maker: Thomas Heaton/VisitEngland

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.