Ga eens met een deelauto op vakantie

Stel je wil graag eens wat verder weg op vakantie, maar je hebt geen eigen auto. Dan kun je ook eens proberen om een auto te huren via Snappcar. Dan huur je de auto van een particulier, in plaats van een bedrijf. Eigenlijk is dit concept precies hetzelfde als Airbnb, maar dan worden er op dit platform geen huizen verhuurd maar auto’s. Nu blijkt dat dit concept wel aanslaat onder Nederlanders, vooral in vakantietijd. Uit cijfers van SnappCar blijkt dat ruim tienduizend Nederlanders de afgelopen maanden met een deelauto op vakantie zijn gegaan.

Populair
Met het aanbreken van de zomerperiode in mei worden er niet alleen 50% meer auto’s dan in de voorgaande maanden gedeeld, de gemiddelde huurperiode neemt ook toe van 1-2 dagen naar 4-5 dagen. Ten opzichte van vorig jaar zijn er al twee keer zoveel auto’s gedeeld als vorig jaar tijdens de hele zomer. Naast het reguliere gebruik van de deelauto, zijn er nu ruim tienduizend huurders die echt op pad gaan met hun SnappCar. Twee weken naar het buitenland, of een paar dagen naar een stad. Voor korte trips boekt men de auto vaak kort van tevoren. De flexibiliteit die een deelauto biedt, is voor deze huurders een van de belangrijkste redenen om daarvoor te kiezen. Voor langere vakanties boekt men de auto vaak al langer van tevoren: soms wel vier maanden voorafgaand aan de huurperiode.

Meest op vakantie met de MPV
Op vakantie moet de nodige bagage mee en dat laten huurders meewegen bij de keuze voor een auto. Veruit het meest populair is dan ook de MPV’s (Multiple Purpose Vehicle), ofwel de ruime gezinswagen. De Espace en Grand Espace van Renault zijn de ongekroonde ‘vakantiedeelauto’s. Daarna volgen de stationwagens en de hatchbacks, onder meer van Volvo en Ford. Ook gaan veel huurders voor het echt grote werk dat campers en busjes mogelijk maken, onder meer met de Fiat Ducato en Volkswagen Transporter.

Uit eigen stad
De meeste huurders zijn afkomstig uit middelgrote en grote steden. Daar hebben veel mensen geen auto of een kleine stadsauto. De lijst wordt aangevoerd door de Amsterdammers, gevolgd door de Utrechters en Rotterdammers. Ook inwoners van Den Haag, Haarlem, Eindhoven en Leiden kiezen geregeld voor een ‘vakantiedeelauto’. Vrijwel alle huurders (99%) kiezen voor gemak en huren hun vakantieauto van een verhuurder uit hun eigen stad.

Onbezorgd op vakantie
Belangrijk ingrediënt van een onbezorgde vakantietrip is een goede verzekering bij schade. Naast de allrisk verzekering die SnappCar via Centraal Beheer Achmea ook in het buitenland verzorgt, is er 24/7 pechhulp door heel Europa. Bij schade bemiddelt SnappCar en wordt – indien nodig – snel voor vervangend vervoer gezorgd. Verhuurders kunnen zelf aangeven hoeveel kilometers zijn inbegrepen bij de huurprijs en vanaf welk aantal moet worden bijbetaald.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

We gebruiken voor uw gemak op deze site cookies. Meer informatie | Sluiten