Wandelen met ANWB langs Romeinse-grens

Fietsen en wandelen langs de oude noordgrens van het vroegere Romeinse rijk is binnen een paar jaar mogelijk. Er zijn plannen voor een wandel- en fietsroute van Katwijk aan zee tot Millingen aan de Rijn die dwars door Nederland loopt. Het is de bedoeling dat de fiets- en wandelroute in 2017 gereed is.

Hiermee krijgt de Romeinse Limes, het grootste archeologische monument van Nederland, een eigen lange afstandsfiets- en wandelroute. De Limes ligt grotendeels verborgen in de bodem, maar is ook op veel plaatsen zichtbaar. Sporen van de oude grens zijn te vinden in musea, themaparken, in het landschap en zelfs in steden. Her en der liggen Romeinse plattegronden, staan nagebouwde wachttorens en er is zelfs een nieuw opgetrokken castellum in Utrecht-Leidse Rijn. De oude Romeinse grens diende niet alleen ter verdediging maar was ook een transportader en de zone waarlangs men handel dreef.

De komende twee jaar ontwikkelt de ANWB een fietsroute en Wandelnet een wandelroute. Dat gebeurt in samenwerking met Stichting Romeinse Limes Nederland en de provincies Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland.

Wandelen met ANWB langs Romeinse-grens 9

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.