10 rustgevende tips voor een vakantie op de Canarische Eilanden

Op de Canarische Eilanden zijn er veel mogelijkheden om je weer even helemaal op te laden.

Op de Canarische Eilanden zijn er veel mogelijkheden om je weer even helemaal op te laden.

De zomervakantie komt nu wel erg dichtbij. Misschien heb je nog geen tijd gehad om over een bestemming na te denken of kom je er niet uit? Als je op zoek bent naar een plek om tot rust te komen dan zit je goed op de Canarische Eilanden. De archipel staat volgens insiders namelijk bekend om de vitaliserende kracht die het evenwicht tussen lichaam en geest herstelt. Na een bezoek ga je een stuk relaxter naar huis en hier is waarom:

1) Eeuwige lente
Door de gunstige weersomstandigheden hebben de Canarische Eilanden een fijn klimaat. Dit komt door de milde temperaturen van gemiddeld 22 graden gedurende het gehele jaar. In het klimaat kun je perfect ontspannen en zonnen, maar ook outdoorsporten ondernemen in de vrije natuur.

2) Zonlicht en vitamine D
De Canarische Eilanden hebben meer dan 4800 zonuren per jaar, waardoor het de beste vakantiebestemming is om je vitamine D-gehalte weer helemaal op te laden. Zonlicht zorgt ook voor een positief effect op de stemming. Ontspannen onder de Canarische zon geeft je niet alleen een mooi kleurtje, maar het helpt ook je gezondheid.

3) Het hele jaar door energie
De archipel (zo noemen we deze eilandenformatie) is ontstaan na een vulkaanuitbarsting in het midden van de Atlantische Oceaan. Zwart- tot goudgekleurde zandstranden, kristalheldere wateren, oude bossen, kliffen, woestijn, duinen en natuurparken; de omgeving zorgt direct voor een boost van je energielevel.

4) Zand en zee
Baden in de zee en verwarmd worden door de zon heeft een grote genezende kracht op reuma, artritis, en zenuwpijn. Zand is daarnaast de beste ondergrond om op te wandelen. Het scrubt niet alleen je voeten; maar het is tegelijkertijd een goede work-out voor je benen. Zwemmen in de zee is daarnaast goed tegen huidaandoeningen zoals acne en dermatitis. Het versnelt wondgenezing en helpt het lichaam te ontgiften.

5) Een openlucht spa
Naast vitamines, micro-organismen en een hoge zoutconcentratie bevat het zoute water van de Atlantische Oceaan maar liefst 89 elementen die van oorsprong in ons lichaam aanwezig zijn. Naast de oceaan zijn er ook natuurlijke zoutwaterbaden op de Canarische Eilanden. Thermaal water met minerale-medicinale eigenschappen helpt het lichaam ontgiften en zorgt het voor een goede bloedsomloop en een lagere hartslag. De eilanden bieden dan ook een ruime keuze aan wellnesscentra met innovatieve behandelingen en therapieën. Wat is er nu lekkerder dan ontspannen in een adembenemende natuur?

6) Onder de sterren
De Canarische archipel is de beste plek om sterren te bekijken. Het heeft een heldere lucht. De eilanden zijn de thuisbasis van de belangrijkste sterrenobservatoria op het noordelijk halfrond, met telescopen op 2400 meter boven de zeespiegel. Het turen naar de sterren in het universum werkt heerlijk ontspannend.

7) Wandelen op buitenaardse paden
Door de weelderige en vulkanische natuurgebieden heb je op de Canarische Eilanden soms het idee alsof je op een ander planeet bent beland. De paden lopen door laurierbossen en leiden je door een zee van duinen, een vulkanisch maanlandschap of kronkelende zandduinen, steile rotsformaties en jungle-achtige landschappen. Veel van deze routes zijn dan ook uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO.

8) Frisse lucht
De Atlantische zeebries zorgt voor een relaxed gevoel. De lucht is zeer gunstig voor de luchtwegen en de huid die diep gevoed en gehydrateerd wordt door de zuivere lucht van de passaatwinden. Dit maakt de Canarische Eilanden tot een perfecte plek voor buitenactiviteiten. De zeebries bevordert de aanmaak van endorfine en helpt om tijdens het sporten je lichaam en geest in balans te houden.

9) Chill out dag en nacht
Op de eilanden beleef je fijne dagen en nachten dankzij de milde temperaturen. Het weer is perfect om te genieten van een drankje, romantisch te dineren of te kijken naar de sterren. De eilanden bieden hiernaast een scala aan uitgaansgelegenheden. Dus zowel ochtend- als avondmensen voelen zich hier helemaal thuis.

10) De smaak van het eiland
De ‘smaak’ van de archipel is te proeven in de keuken. Verse en gezonde ingrediënten groeien in het milde klimaat en hebben een bijzondere smaak. Verder eet je hier dankzij de omringende zee de meest diverse vissoorten zoals papegaaivissen, zeebaars en wrakbaars. Ook is er kaas en wijn uit de regio.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.