November goedkoopste maand voor een vliegvakantie

Ben je je trips voor het komende jaar aan het uitstippelen? Dan kun je het beste wat tijd vrijmaken in November. Onderzoek van Skyscanner laat zien dat dit namelijk gemiddeld genomen de goedkoopste maand van het jaar is om te reizen. Door rekening te houden met de reisperiode, kan een besparing gelijk staan aan bijvoorbeeld de hoogte van een vliegticket in het geval dat je met drie vrienden naar Marrakech gaat. Door de bank genomen kun je het beste een vliegticket acht weken van tevoren boeken, daarmee bezuinig je ruim een tiende op de gemiddelde prijs. Cijfers van de wereldwijde reiszoekmachine laten echter zien dat slechts 4% van de Nederlanders dit ook daadwerkelijk doet.*

Voordelig reizen
“Wij zijn een reislustig volk. Maar dat neemt niet weg dat we natuurlijk ook prijsbewust willen blijven. Onze data laat zien dat maar liefst 96% van de Nederlanders vliegtickets niet op het meest gunstige moment boekt. Om hierbij te helpen hebben we in kaart gebracht wanneer Nederlanders het voordeligst kunnen reizen. En daar is zeker nog winst te behalen. Reizigers in spe kunnen terecht in ons overzicht voor de beste tijd om te boeken”, licht Linda Hoebe, Marketing manager Nederland & België, toe.

Beste tijd om vliegtickets te boeken
Skyscanner heeft van acht populaire vakantiebestemmingen van Nederlanders de beste boekingsperiodes in kaart gebracht. De wereldwijde reiszoekmachine heeft 250 miljoen vliegprijzen van de afgelopen drie jaar bekeken.

tabelvliegticketsonderzoekskyscanner

Voorbeelden populaire bestemmingen in Europa
Als je graag wilt wegdromen tijdens de klanken van de Fado in Lissabon, geeft Skyscanner je de tip om je plek in het vliegtuig 15 weken voor vertrek te boeken. Je bespaart dan een vijfde op je vliegticket en dat is toch al snel 41 euro op de gemiddelde prijs. Om optimaal te genieten in de historische stad Rome doe je er goed aan om tijdig te boeken. 19 weken van tevoren boeken is namelijk het voordeligst. Goed nieuws voor de iets latere beslissers, rond acht weken voor vertrek is ook nog een gunstig moment om je stoel te reserveren.

Voorbeelden populaire bestemmingen buiten Europa
Voor Nederlanders die net voor het einde van het jaar nog een verre strandvakantie willen, kunnen in november bijvoorbeeld naar Curaçao. “Buiten het hoogseizoen is Curaçao ook een prettige bestemming. En je kunt dan op je gemak over de Pondjesbrug slenteren. Wanneer je niet vergeet om je 30 weken eerder van een plek in het vliegtuig te verzekeren, bespaar je op de gemiddelde ticketprijs 137 euro. Maar vrees niet, onze gegevens laten zien dat je zeven weken voor vertrek ook nog het nodige kunt besparen”, aldus Hoebe. Voor Marrakech kun je gemiddeld het beste negen weken voor je vakantie boeken. Met een besparing van ruim een vijfde op je ticket, hou je genoeg over om flink te shoppen in de souk of te relaxen in de hammam. Voor alle informatie rond het goedkoopste moment om te reizen en te boeken, kun je terecht in de Beste Tijd om te Boeken tool.

Prijsalarm
Voordelig vliegen hangt van een aantal factoren af, bijvoorbeeld wanneer je vliegt, maar ook wanneer je boekt. Om voor jouw favoriete vakantiebestemming altijd op de hoogte te zijn van de kosten, kun je het Skyscanner Prijsalarm instellen. Dit is een tool die je een e-mail stuurt zodra de prijs van de door jou opgegeven bestemming en periode verandert (stijgt of daalt). Op basis hiervan kun je de juiste keuze maken wanneer de vliegtickets te boeken.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.