Overwinteren op Ibiza

kustibiza

Afbeelding: Juan Tiagues

Als je denkt aan Ibiza denk je al snel aan grote feesten, hippies, drukke stranden en verborgen baaitjes. In de zomer is Ibiza inderdaad een eiland waar je je geen seconde hoeft te vervelen. Het na- en voorjaar zijn inmiddels ook een begrip met de openings- en closings party’s, maar de wintermaanden zijn nog een goed bewaard geheim gebleven. En het mooie is: Corendon geeft iedereen vanaf dit jaar de kans om Ibiza in de winter te ontdekken.

Zeeklimaat

palmboom

Afbeelding: Juan Tiagues

Ibiza ligt natuurlijk in de Middelandse zee. Hierdoor heeft het eiland een zeeklimaat en een milde winter. De winterse temperaturen blijven op Ibiza hangen rond de 15 graden, maar als de zon doorkomt gaat de gevoelstemperatuur al snel boven de 20 graden. Het zeewater blijft ook rond de 15 graden, dit is koud maar voor de echt durfal niet onoverkomelijk koud.

Amandelbomen

almond-tree-1226318_1280

Afbeelding: Léolo Lozone

Ibiza is één van grootste amandelproducten van Spanje, vandaar dat er enorm veel amandelplantages op het eiland te vinden zijn. In de zomer zijn deze bomer niet in productie omdat het te droog is. Maar als je de lokale bewoners zou vragen zouden velen zeggen dat februari de mooiste maand van het jaar is. Op dat moment zijn de amandelbomen namelijk in volle bloei. Hun roze en witte bloesem zorgen voor fantastisch mooie uitzichten en geven het eiland letterlijk kleur in de wintermaanden. Een dikke aanrader is om een wandeling te maken langs de amandelvelden en een rondleiding op een amandelplantage.

Corendon overwintert naar Ibiza

Vanaf de winter van 2016/17 kun je bij Corendon ook in de wintermaanden een vakantie naar Ibiza boeken. Er vliegt minimaal twee keer per week een vliegtuig vanaf Amsterdam naar Ibiza (en weer terug) om vakantiegangers te vervoeren en te laten genieten van het winterse Ibiza. Je kunt onder andere verblijven in het luxe Marble Stella Maris vanaf ongeveer €249 voor acht dagen (zeven nachten)

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.