200 jaar Bitburger bier: bezoek de brouwerij

Bierproeverij in de Bitburger Marken-Erlebniswelt: © Bitburger Braugruppe


Iedereen die weleens in de Eifel is geweest en een glas bier heeft besteld kent het wel, het Bitburger bier. Ook de slogan die op alle bierviltjes staat – ‘Bitte ein Bit’ – is alom bekend. De bierbrouwerij, die nog altijd in familiebezit is, viert dit jaar haar 200-jarig bestaan. Inmiddels wordt de scepter gezwaaid door de 7de generatie. Ze gaan er prat op dat ze het meest getapte bier van Duitsland zijn.

Veel jubileumactiviteiten
Het hoogtepunt van de feestelijkheden in 2017 is het grote jubileumfeest op zondag 17 september op het terrein van de brouwerij. Naast een afwisselend amusementsprogramma worden ook rondleidingen door de Bitburg-brouwerij aangeboden. Op zaterdag 21 oktober heeft het brouwerijkoor uit Bitburg andere brouwerijkoren uit heel Duitsland uitgenodigd voor een gezamenlijke concertavond in de Stadthalle.

Ter gelegenheid van het jubileum heeft de brouwerij ook een jubileumbier op de markt gebracht. Dit zogeheten 1817 Jubliläumsbier is een ongefilterd en natuurlijk bier met een alcoholpercentage van 5%. Bovendien is er een exclusieve Bitburger postzegeleditie, met vier verschillende motieven, verkrijgbaar in de shop van de Bitburger Marken-Erlebniswelt of in de online-shop. In Haus Bede is nog t/m 17 september een tentoonstelling te zien over bier in de reclame en kunst.

Bierbrouwen beleven
In de Bitburger Marken-Erlebniswelt kun je zien, horen, voelen, ruiken en natuurlijk proeven wat het Bitburger bier zo bijzonder maakt. Hier kom je alles te weten over het brouwen van bier en maak je kennis met de 200-jarige geschiedenis van dit biermerk. Groepen kunnen kiezen uit een aantal smakelijke uitstapjes in combinatie met een bezoek aan de Bitburger Marken-Erlebniswelt. Bijvoorbeeld een bierproeverij met een gediplomeerde biersommelier en afsluitend een 3-gangenmenu met bijpassende bieren; of een bezoek aan de hopplantage van de familie Dick, waar het onmisbare ingrediënt voor het Bitburger bier wordt verbouwd; bierbrouwer Mätti neemt groepen mee door het stadje Bitburg en vertelt alles over de geschiedenis van het bier en het stadsleven van Bitburg.

Kijk voor meer informatie over het jubileum: www.eifel-direkt.de. Algemene informatie over de Eifel: www.eifel.info.

Reageren

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.