Begin het jaar ‘green & clean’ in IJsland

Begin het jaar 'green & clean' in IJsland 8

Warmwaterbronnen in IJsland. Foto: PR


Goed nieuws voor iedereen met goede en vooral gezonde voornemens voor 2017. IJsland maakt het je namelijk makkelijker om deze waar te maken. Het land staat bekend om zijn schone water, frisse lucht, warmtebronnen en prachtige natuur. Of je hebt voorgenomen om gezonder te gaan eten of te ontstressen, IJsland kan er voor zorgen dat jij fris en fit terug komt van vakantie. Met WOW air kun je voor € 69,99 enkele reis naar Reykjavik vliegen.

GREEN
Friðheimar werd wereldwijd bekend nadat zowel Gwyneth Palthrow als Kim Kardashian hier vorig jaar een bezoek brachten. Friðheimar is een familiebedrijf waar meerdere soorten tomaten op een biologische wijze worden geteeld door gebruik te maken van aardwarmte en bijenkasten om de planten direct te bestuiven. Voor een unieke eetervaring kun je het hele jaar door terecht in het familierestaurant in de kas. Probeer hun zelfgebakken brood, komkommersalsa en tomatensoep. Goed voor hart en ziel. (www.fridheimar.is)

Gló is een raw en vegetarisch restaurant gerund door de “Best Raw Chef in the World” – Solla. Ook deze plek is populair bij wereldsterren en dat is niet voor niets. Naast dat je er heerlijk én gezond kunt eten biedt Gló ook verschillende interessante seminars aan over verschillende aspecten van healthy living. (www.glo.is)

CLEAN
Er zijn veel warmtebronnen in IJsland waar hoge waardes van silicaten en mineralen een verjongend effect hebben op de huid en een ontspannen gevoel geven. De bekendste warmtebron is de Blue Lagoon, dit water heeft volgens de IJslanders een heilzame werking.

Myvath in het noorden van IJsland is een speciaal natuurgebied met warmtebronnen. Geniet van de schitterende omgeving dat ook wel de Diamond Circle wordt genoemd. De toeristische plekken in dit gebied zijn op een manier opgesteld dat deze zo min mogelijk het unieke en kwetsbare ecosysteem verstoren.

Laugarvatn Fontana heeft mineraalbaden in verschillende dieptes, groottes en temperaturen. Sommige baden zijn perfect om in te relaxen, andere weer heerlijk om baantjes in te trekken. Bij Laugarvatn bakken ze brood op traditionele wijze in het hete zand bij het meer, waar ook forel wordt gevangen. Deze forellen worden in de naastliggende boerderij gerookt en staan samen met andere lokale lekkernijen op het menu in het restaurant. (www.fontana.is).

Reykjadalur is een smalle stroom van warm water op een heuvel net buiten Reykjavik. Het water is warm genoeg dat mensen er het hele jaar heerlijk in kunnen baden. Ooit alleen bekend bij locals, maar inmiddels vinden steeds meer toeristen dit bijzondere plekje net buiten de stad. Handig voor als je een stop-over hebt in Reykjavik.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.