Rijles met camper voor vrouwen

Rijles met camper voor vrouwen 9

Publiek bekijkt een camper tijdens de beurs. Foto: Elkedagvakantie


Vrouwen gaan camper (leren) rijden op Camperbeurs Hardenberg. Initiatiefneemster Tineke de Ruijter ziet vaak de man een camper besturen. Een gemiste kans voor de vrouw, vindt De Ruijter. Het rijden in een camper levert volgens haar juist veel plezier op en dat gevoel wil ze delen met andere vrouwen. Daarom kunnen vrouwen tijdens Camperbeurs Hardenberg een proefrit maken.

Tineke de Ruijter is bevoegd rij-instructeur en een enthousiast camperrijder. “Ik geniet van het rijden met de camper en dat gevoel gun ik andere vrouwen ook”, zegt De Ruijter. Volgens haar heeft een aantal vrouwen last van ‘camper-drempel-vrees’. “Daarom kunnen vrouwen zich vooraf bij mij aanmelden om tijdens Camperbeurs Hardenberg een proefrit te maken op het parkeerterrein van Evenementenhal Hardenberg”, aldus De Ruijter.

Meer campers verkocht
Onlangs werd bekend gemaakt dat in de eerste helft van 2017 in Nederland 1258 nieuwe campers zijn verkocht. Dat zijn er 16 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Luxe campers van rond de 70.000 euro doen het goed bij ouderen. Jongeren kiezen vaker voor een tweedehands camper. Tijdens de negende editie van Camperbeurs Hardenberg zijn zowel nieuwe als tweedehands campers aanwezig. Verder wordt de beursvloer gevuld met aanbieders op het gebied van accessoires, camperbouwers, verzekeringen en technische onderdelen voor de camper.

Nederlandse Kampeerauto Club
Naar verwachting komen meer dan 6.000 bezoekers op de Hardenbergse camperbeurs af. Naast een beursvloer met ruim zestig deelnemers, worden er ook presentaties gegeven door verenigingen en organisaties. NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) verzorgt op de vrijdag en de maandag een presentatie met uiteenlopende informatie over campers. Van advies tot onderhoud.

Openingstijden Camperbeurs
Camperbeurs Hardenberg is op 29 en 30 september en 1 oktober te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Parkeren is gratis. Meer informatie: www.camper-beurs.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.