Vacanceselect komt met glampinginnovatie: airdreamer

Vacanceselect komt met glampinginnovatie: airdreamer 8

De airdreamer is een combinatie van een huisje met een tent.


Vacanceselect introduceert de Airdreamer, volgens het bedrijf dé glampingsensatie van het komend vakantieseizoen. Tijdens de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht (10 t/m 15 januari 2017) wordt deze voor het eerst op de Vacanceselect-stand getoond aan het grote publiek. Loek van de Loo, directeur Vacanceselect: “Glamping is een van de hoofdtrends binnen het huidige toerisme. Elk seizoen neemt het aantal glamping-gasten sterk toe, dat op zoek is naar een luxe en comfortabel verblijf, zonder het gevoel voor kamperen te verliezen. De Airdreamer is het meest stijlvolle en tegelijk spectaculaire glampingproduct, waaruit zij nu kunnen kiezen.”

Cottage en tent
De Airdreamer is een cottage en tent in één. Deze glampingaccommodatie bestaat uit twee verdiepingen. Op de begane grond bevindt zich een woonkamer, een compleet ingerichte keuken en een luxe, dus van alle gemakken voorziene, badkamer. Boven ervaren vakantiegangers het échte kampeergevoel en kunnen ze overnachten in drie aparte slaaptenten, in totaal goed voor zes personen. Kortom, beneden (luxe) wonen en boven dromen. Dit alles straks in de vrije natuur. Van de Loo: “De Airdreamer voldoet nu al aan de eisen die de kampeerder in de nabije toekomst steeds meer gaat stellen. Deze wil namelijk veel groen en ruimte om zich heen, krijgt steeds meer een hekel aan massaliteit en gaat daarom juist op zoek naar een ‘individueel wow-gevoel’.”

Vroegboekingen ‘glamping’
Vacanceselect introduceerde glamping in Nederland (al in 2008) en maakte daarna deze kampeertrend voor heel Europa bereikbaar. ‘Glamping’ is afgeleid van ‘glamourous’ en ‘camping’ en laat zien dat kamperen ook heel luxe en comfortabel kan zijn. Van de Loo: “De glampingmarkt groeit veel sneller dan de traditionele kampeermarkt. De interesse in juist bijzondere locaties is bijzonder groot. Deze trend zette zich al een paar jaar geleden in en zal zich dit seizoen alleen maar versneld doorzetten. Nu al zien wij bijvoorbeeld een stijging van het aantal vroegboekingen ten opzichte van vorig jaar met zo’n 21 procent. Voor 2020 verwachten wij een groei van reguliere kampeerproducten van zo’n tien procent. Daarentegen voorzien wij een toename van de vraag naar glampingaccommodaties van maar liefst twintig tot dertig procent.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.