Efteling wil het park uitbreiden voor nieuwe attractie

Een kaart van het uitbreidingsgebied. Illustratie: Efteling


Nog voor de zomer van 2018 wil de Efteling graag toestemming hebben van de gemeente Loon op Zand, de provincie Noord-Brabant, omwonenden en andere betrokkenen om in een sneller stadium dan aanvankelijk gepland het park met 3 ha. uit te breiden om de bouw van een nieuwe attractie voor 2020 mogelijk te maken. Om wat voor een attractie het gaat wil het pretpark nu nog niet bekend maken.

De 3 ha. maakt onderdeel uit van een eerder bekend gemaakt uitbreidingsplan. Deze uitbreiding staat beschreven in het ontwerp bestemmingsplan ‘Wereld van de Efteling 2030’. Hierin staat onder andere dat de Efteling uiteindelijk met 8 ha wil uitbreiden aan de oostelijke kant van het park. Dit hele plan moet deze zomer worden vastgesteld, maar de Efteling wil één onderdeel uit het plan versnellen. Zodat zij nu al aan de slag kan in een allereerste deel (ongeveer 3 ha) van het nieuwe gebied en haar gasten in 2020 kan trakteren op een nieuwe attractie.

Nieuwe attractie

Fons Jurgens (Voorzitter Raad van Bestuur Efteling): “Wat we de gemeente vragen is extra bouwtijd. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat de Efteling haar hekken zal gaan verplaatsen. Dat is voor ons een historisch moment en een uitdaging. Dat kost meer tijd aan voorbereiding en meer tijd voor de bouw van een attractie. We willen onze gasten idealiter in 2020 een nieuwe attractie op het allereerste deel van het nieuwe terrein presenteren. De extra bouwtijd die we nu aanvragen, zullen we hard nodig hebben.”

Reageren

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.