Griezelen (voor 20-ste jaar) in Movie Park Germany


Dit jaar krijgt het grootste Halloween-evenement van Europa niet alleen een nieuwe naam. Het meermaals bekroonde Halloween Horror Fest wordt in het jaar waarin het 20-jarige jubileum wordt gevierd, een echt festival. Naast twee nieuwe themagebieden en acts met livemuziek, belooft vooral een nieuwe horror-attractie de ultieme griezelervaring.

‘Als filmpark zijn wij zeer verheugd om samen met onze nieuwe partner Constantin Film en de licentie voor Wrong Turn een mijlpaal in het horrorgenre naar het grootste film- en vrijetijdspark van Duitsland te hebben gehaald. Deze klassieker past gewoon perfect bij de Horrorwood Studios en vormt de komende drie jaar een vast onderdeel van het evenement’, verklaart projectleider Manuel Prossotowicz.

Scenes

Net als bij de eerste film uit de Wrong Turn-serie, wordt ook hier een veronderstelde afkorting de gasten in Movie Park fataal. Ze verdwalen in de bossen van West Virginia en vallen ten prooi aan bloeddorstige kannibalen. Zoals altijd zijn de handelingen uit de film door Dekowerk & Ideewerk uit Mülheim zeer gedetailleerd uitgewerkt in 22 verschillende scenes. Naast de bekende highlights uit het eerste deel van de film zijn er ook nog een aantal aanpassingen en nieuwe series toegevoegd, zodat de verhaallijn van Wrong Turn naadloos overgaat in de gigantische coulisse van het voormalige ‘ICE AGE Adventures’. Het verhaal begint bij een lounch tankstation, gaat dan verder langs een 10 meter hoge waterval en eindigt in de afgezonderde hut van de angstaanjagende bosbewoners.

Rotsblokken

De nieuwe indoor-horrorattractie verrast direct met twee bijzonderheden. Als eerste is er de nieuwe ongewoonlijke route. ‘De route loopt niet, zoals normaal in onze horror-labyrinten, langs bedrieglijke hoeken waarbij je nooit weet wat voor een verschrikkelijk lot je te wachten staat, maar voert je door de oorspronkelijke vaargeul van de voormalige attractie’, onthult directeur Thorsten Backhaus. Boven de weg hangen reusachtige rotsblokken, achter de bomen loeren overal gevaren, want de kannibalistische bosbewoners wachten op hun avondmaal.

Sound design

Voor de ondersteuning op muzikaal en mediagebied voor de nieuwe horrorattractie heeft Movie Park Germany opnieuw een beroep gedaan op de jarenlange expertise van de bedrijven IMAscore en IMAmedia. De muziekexperts uit Paderborn zijn ook verantwoordelijk voor de muzikale begeleiding van de nieuwe scare zone ‘Fear Pier’ en voor het sound design van het nieuwe themagebied ‘Acid Rain’.

Voor nog meer muzikale highlights zorgen DJ Max Bering en de Ierse folk band Lappländer. ‘Deze live-acts zijn een andere noviteit waarmee wij dit jaar ons jubileum uitbundig willen vieren’, zegt Thorsten Backhaus. De bekende DJ Max Bering uit Bochum heeft al naast grootheden als Felix Jaehn, Tiësto en Robin Schulz gedraaid. Naast de horrorattractie ‘Hostel’ is ook de illusionist Stephan Nölle voor het tweede jaar op rij van de partij. Hij vertoont zijn nieuwe hypnoseshow in de Western Saloon. Hij ontvoert als casting director van de Horrorwood Studios de gasten naar de gruwelijke wereld van de bekende horrorfilms.

280 monsters

Het Halloween Horror Fest(ival) in Movie Park Germany is afgelopen jaar tot beste attractiepark-evenement van 2017 uitgeroepen. Op de 17 actiedagen van 6 oktober tot en met 4 november maken ruim 280 monsters de straten van het park onveilig. De in totaal acht horror-labyrinten en vier scare zones laten zelfs bij de moedigste gasten het bloed in de aderen stollen.

Meer informatie en tickets op: www.halloween-horror-festival.de/nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.