Nieuw chaletdorp in Oostenrijk

Nieuw chaletdorp in Oostenrijk 7

Het interieur van een van de chalets. Foto: PR


Chaletdorp Prechtlgut opent op 1 december 2018 in het Oostenrijkse Wagrain zijn deuren. Precies op tijd voor het jubileum ‘200 jaar Stille Nacht’, dat Joseph Mohr, tekstdichter en vicaris van Wagrain, herdenkt.

In de 85 tot 150 m² grote Prechtlgut-chalets kunnen tot acht personen verblijven bijna ‘zoals eeuwen geleden’, toen Joseph Mohr het lied ‘Stille Nacht’ schreef, maar wel met de luxe van nu. Het chaletdorp aan de zuidrand van Wagrain verbindt de traditionele bouwmaterialen hout, natuursteen en leem met het woongevoel van een Hideaway-hotel. Ieder chalet heeft een wellnesszone met sauna-stoomcabine, regendouche en rustruimte en een hottub op het terras. Digitale tv, wifi en een parkeerplaats in een ondergrondse parkeergarage zijn eveneens standaard aanwezig. Eigenaars van elektrische auto’s hebben op het Prechtlgut een eigen laadstation voor de deur – en skiërs de ‘Snow Space Salzburg’.

200 jaar voor de deur

Liefhebbers van winter- en kerstromantiek zullen gecharmeerd zijn van Wagrain. In het authentieke Salzburger dorp met de vele oude huizen is traditie nog belangrijk. Als Salzburg dit jaar het jubileum ‘200 jaar Stille Nacht’ viert, is Wagrain een van de hoofdattracties. Hier heeft de lieddichter Joseph Mohr als plaatsvervangend pastoor zijn laatste levensjaren doorgebracht. Niet ver van het huis van Karl-Heinrich Waggerl, die zelf met zijn Kerstlegendes mede vorm heeft gegeven aan de typische Salzburger adventsgebruiken, staat het recent gerestaureerde Pflegerschlössl uit de late 18e eeuw.

Sinds eind vorig jaar is in dit gebouw het Stille Nacht Museum ondergebracht, dat het leven en werk van Joseph Mohr in Wagrain tot onderwerp heeft. Bezoekers kunnen ook in het spoor van ‘Stille nacht’ bij de Wagrainer Kulturspaziergang (cultuurwandeling) lopen, die voert langs de parochiekerk met het Joseph-Mohr-herdenkingsorgel, de pastorie en het graf van Joseph Mohr. Bij de ‘Stille Nacht Advent’ in het dorp wordt de vredesboodschap van het kerstlied verbonden met gebruiken uit de hele wereld. Meer informatie: www.prechtlgut.at

Nieuw chaletdorp in Oostenrijk 9

Salzburg in Oostenrijk. Foto: Elkedagvakantie

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.