‘Oude knarren’ maken reisprogramma in Denemarken

'Oude knarren' maken reisprogramma in Denemarken 1

Op de motor door Denemarken. Foto: PR


Nostalgische televisiezender ONS tv laat in oktober drie bekende televisiecoryfeeën terugkeren op televisie in het nieuwe programma Ouwe Jongens Smørrebrød. Ernst Daniël Smid, Ron Brandsteder en Marco Bakker stappen op de motor voor een reisprogramma in Denemarken. Het resultaat: een roadtrip vol sterke verhalen, openhartige gesprekken, prachtige landschappen en vooral ook veel humor.

Ouwe Jongens Smørrebrød is een reality reisprogramma waarin collega’s en goede vrienden Smid, Brandsteder en Bakker op de motor door Denemarken touren. De mannen doorkruisen het land van zuid naar noord. Van Seeland tot Jutland. Onderweg genieten zij van het prachtige landschap, maken zij kennis met typisch Deense gebruiken en hebben zij goede gesprekken over het leven en hun vriendschap. Zo leren zij Denemarken op een andere manier kennen: geen Kopenhagen met haar bekende highlights, maar een trip door alle minder bekende, maar minstens zo aantrekkelijke regio’s van het land.

Roadtrip

Het idee voor het programma ontstond bij Ernst Daniël Smid, die de wens had om samen met bevriende collega’s een roadtrip voor de camera te maken. De opnames in Denemarken zijn onlangs afgerond. De mannen hebben de reis ervaren als één grote ontdekkingstocht. Ernst Daniël Smid: ”Voor Ouwe Jongens Smørrebrød maakte ik een roadtrip met twee collega’s die ik graag nóg beter wilde leren kennen: Marco en Ron. Wat houdt hen bezig? Wie zijn ze? Denemarken is een land vol verrassingen. Met glooiende landschappen en lieflijke kleine rood en geel gekleurde kabouterhuisjes. De perfecte plek om in alle rust met een goed glas te kunnen ontspannen, reflecteren en ontdekken wie we nu eigenlijk zijn”.

Vijftigplusser

Televisiezender ONS haakt met de productie van Ouwe Jongens Smørrebrød aan bij een algemene trend: de toenemende aandacht voor de vijftigplusser in zowel media als marketing. Steeds meer partijen zien de potentie van de vijftigplus-consument en proberen deze doelgroep actief te bereiken. Hoofdpartners in de productie van het programma zijn Bureauvijftig en de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, VisitDenmark. Gezamenlijk hebben zij de trip van de heren mogelijk gemaakt, waarbij veel partijen en Deense regio’s hebben bijgedragen aan de activiteiten onderweg. Daarnaast wordt het programma mede mogelijk gemaakt door Scandlines, Zero Motorcycles, Royal Talens, Isabella tenten en Route.nl.

Uitzenddata

Ouwe Jongens Smørrebrød is te zien bij ONS vanaf 20 oktober, iedere zaterdag om 22:30 uur. Met een herhaling op donderdag om 17:00 uur.

Sinds september 2015 is ONS te zien op de Nederlandse televisie. Het kanaal is een voortzetting van de nostalgische zender NostalgieNet en onderscheidt zich met programma’s die terugkijken op vroeger, amusement uit vervlogen tijden, speelfilms en series zoals Medisch Centrum West, Wordt U al Geholpen?, Oh Moeder wat is het Heet en The Onedin Line. ONS is beschikbaar voor ca. 5 miljoen huishoudens.

ONS is onder andere te ontvangen op kanaal 50 in het basispakket van ZIGGO en op kanaal 89 in het pluspakket van KPN. Ook bij alle andere providers in Nederland is ONS in het pakket opgenomen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij zorgen er voor!
Vakantiegevoel?

Exclusief per mail triptips: Van Amsterdam tot Bangkok