Strandvakantie in de Franse Alpen, het kan!

Strandvakantie in de Franse Alpen, het kan! 9

Strandvakantie in een Frans meer. Foto: Monica Dalmasso


De warme zomer van 2018 zorgde er voor dat in de Franse regio Savoie Mont Blanc (Nederlandse) vakantiegangers in groten getale verkoeling gingen zoeken rondom de 4 grote meren van de regio: Lac Léman, Lac d’Annecy, Lac du Bourget en Lac d’Aiguebelette. Met deze 4 meren – ieder met een eigen karakter – een gemiddelde watertemperatuur van 24 graden Celsius en 89 stranden, is de regio een perfecte bestemming voor een ‘strandvakantie’ in de bergen.

Verkoelende berglucht

Hoge temperaturen deze zomer, ook in de regio Savoie Mont Blanc. Gelukkig brengt de berglucht wat frisheid aan de stranden en zijn vakantiegangers blij te hebben gekozen voor een vakantie bij de meren in plaats van aan zee. Net als in de kustplaatsen zijn de meeste van de 89 stranden bij Lac Léman (het meer van Genève), Lac d’Aiguebelette, Lac du Bourget en Lac d’Annecy vrij toegankelijk en met voldoende voorzieningen voor een ontspannen dag ‘uitwaaien’ aan het water. Een stralende zon, het smaragdkleurige water en de lichte stranden doen vermoeden verder van huis te zijn – in tropische sferen – en dat op slechts een kleine 1.000 km van Utrecht.

Beach life

“Life is better at the beach”, ofwel het leven is beter aan het strand. Zo ook in Savoie Mont Blanc. Hoewel midden in de bergen, is het ‘strandleven’ hier volop te vinden. Waterliefhebbers trotseren de golfslag op een supboard en de wind blaast de grote jachten in de zeilen op Lac Léman. Op de boulevard van Lac du Bourget nemen rollerskaters en fietsers een pauze om naar de kitesurfers te kijken die hun skills verbeteren en op Lac d’Annecy worden trainingssessies aangeboden door wakeboardexperts. Zodra de schemer valt, starten de electro avonden bij Oxxy Beach, een Californische base-camp aan het strand van Châtaigneraie en verzamelen de ‘strandgangers’ zich voor een diner aan het water zoals bij Novalaise Plage. Op het menu: verse visvangst.

Savoie Mont Blanc in Franse Alpen

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Het is de overkoepelende naam van de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie. Het gebied herbergt 112 skigebieden die behoren tot de top in de wereld. Dat betekent eindeloze afdalingen, majestueuze besneeuwde bergtoppen en winterse vergezichten. Naast een wintersport-walhalla is Savoie Mont Blanc ook zeer aantrekkelijk in het zomerseizoen. Prachtige wandelingen, uitdagende fietsroutes, luxueuze kuuroorden en grandioze gorges. Voor elk type vakantieganger is er wat wils.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.