Tui vernieuwt vloot en verwelkomt Boeing 737 Max

Tui vernieuwt vloot en verwelkomt Boeing 737 Max 9

Een model van het nieuwe vliegtuig. Foto: TUI


De eerste Boeing 737 MAX van TUI fly Benelux is deze week geland op de luchthaven van Zaventem. Met dit nieuwste Boeing model is een belangrijke stap gezet in de modernisering van de TUI fly vloot.

De 737 MAX werd bij de Boeing fabriek in Seattle officieel overgedragen aan de afgereisde TUI delegatie en is in aanwezigheid van Fritz Joussen, CEO TUI Group, feestelijk onthaald op Zaventem. Dit nieuwste Boeing model is het eerste van in totaal zeventig 737 MAX toestellen die door TUI Group zijn aangekocht. De Boeing 737 MAX verbruikt 14% minder brandstof in vergelijking met de 737 Next Generation toestellen uit de TUI fly vloot. Deze energie-efficiëntie is te danken aan een nieuwe motor en een verbeterd aerodynamisch ontwerp. De impact op het milieu wordt daarmee gereduceerd en ook het geluidsniveau wordt met 40% verminderd ten opzichte van vliegtuigen van de vorige generatie.

Moderniseren vloot
De internationale TUI Group, waartoe TUI fly behoort, is een van de eerste kopers van het nieuwste model van de Amerikaanse vliegtuigbouwer. In mei zal de Benelux vloot met nog drie 737 MAX toestellen worden uitgebreid, in december volgt een vierde toestel. Ook de TUI airlines in Zweden en Groot Brittannië ontvangen dit jaar nog toestellen. Het vliegbereik van de 737 MAX bedraagt 6.500 kilometer. Dat is een toename van 19% in vergelijking met de 737 Next Generation. De dubbele winglets aan het einde van de vleugel zorgen voor een grotere opwaartse kracht dankzij een perfect evenwicht.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.