Vuurwerkvrije-bungalowparken bijna allemaal volgeboekt

Vuurwerkvrije-bungalowparken bijna allemaal volgeboekt 9
Even weg naar een vakantiebungalow. Foto: Elkedagvakantie

Ondanks het feit dat er sprake is van een stijgend aantal aangewezen vuurwerkvrije zones, blijven ‘vuurwerkvrije’ vakantieparken in Nederland nog steeds erg in trek. Deze conclusie trekt Bungalowpark Overzicht.nl. Voor de aankomende jaarwisseling zijn de meeste vuurwerkvrije bungalowparken opnieuw grotendeels of zelfs volledig volgeboekt.

Jozet Tomassen van BungalowparkOverzicht.nl: “Ook dit jaar zijn
de huisjes in een vuurwerkvrije omgeving erg populair. Omdat gemeenten regelmatig de aangewezen vuurwerkvrije zones niet handhaven, nemen veel mensen het zekere voor het onzekere door een huisje te boeken.”

Als een bungalowpark dicht bij een stad of dorp ligt, kan er overigens wel vuurwerkoverlast uit de omgeving ontstaan. Een vuurwerkverbod op het bungalowpark is daarom geen garantie op een volledig knalvrije jaarwisseling, al zal de geluidsoverlast tot een minimum beperkt blijven.

Families en senioren

Vuurwerkvrije vakantieparken zijn niet alleen populair onder de mensen die niet van vuurwerk houden. De bungalows zijn ook in trek bij senioren, mensen met huisdieren en families met kleine kinderen.

Nu het einde van het jaar nadert, neemt het aantal beschikbare vakantiehuisjes snel af. De laatste plekken waren volgens het overzicht op de site recentelijk nog beschikbaar op de parken Landal Duc de Brabant in Noord-Brabant en Miggelenberg in Gelderland.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.