6 redenen om deze keer voor Malawi te kiezen

6 redenen om deze keer voor Malawi te kiezen 9
Op vakantie in Malawi. Hier de Mkulumadzi Lodge. Foto: PR

Wil je gaan voor een authentieke vakantie in Afrika? Dan kom je in Malawi goed aan je trekken. Het is een land met prachtige nationale parken met fantastisch wildlife, bijzondere dorpen en het Lake Malawi. We hebben een lijstje gemaakt van wat je in het land kunt verwachten.

Lake Malawi

Dit is het beeld van de accommodaties Pumulani en Mumbo Island: Stap je lodge uit en het water in. Met je snorkel, want Lake Malawi is niet alleen een van Afrika’s grootste zoetwatermeren, ook heeft het een indrukwekkende onderwaterwereld. Op het water verveel je je ook geen moment, zo pak je makkelijk de kano, supboard of zeilboot.

De Malawianen zijn gastvrije mensen. Kom je aan bij een lokaal dorpje, dan word je onthaald met dans, gezang en een lach. Gedurende het jaar vinden er veel ceremonies, tradities en evenementen plaats, waarbij het de moeite waard is om een festiviteit bij te wonen. Ook is de kans groot dat je uitgenodigd wordt om aan te schuiven bij het diner.

Majete National Park

Majete mag zich sinds 2012 tot het selecte gezelschap van Afrikaanse ‘big five’ parken rekenen. Het 70.000 hectare grote reservaat in de zuidelijke Shire-vallei herbergt talloze wildsoorten, waaronder krokodillen, olifanten, zwarte neushoorns, nijlpaarden, buffels, waterbokken, zebra’s, koedoes en apen. Ook ga je hier op zoek naar leeuwen, luipaarden of een van de honderden vogelsoorten. Slapen kan je in de zeer luxe Mkulumadzi Lodge, waar je naast acht chalets ook kunt genieten van een uitkijkplatform, dineren onder de sterren en diverse soorten safari’s.

Nkhotakota National Park

In het centraal Malawi vind je het nog redelijk onbekende park Nkhotakota. Het meest ruige park van het land staat bekend om haar heuvelachtige landschap en wordt doorkruist door een aantal rivieren. De afgelopen jaren stond Nkhotakota in het teken van de olifantenverhuizing, het park ontving namelijk 520 olifanten vanuit Liwonde en Majete. Met de migratie van de dikhuiden en de gestructureerde bewaking van het park werkt African Parcs aan de verduurzaming van de leefomgeving voor de dieren in en bewoners rondom het park.

Liwonde National Park

Tijdens je reis door Malawi is een bezoek aan Liwonde National Park zeker de moeite waard. Alleen al om een nacht te verblijven in een van de vier luxe tenten van Kuthengo Camp, midden in het park. Word wakker met uitzicht op de Shire rivier met honderden nijlpaarden en krokodillen. Schrik niet wanneer er ’s nachts een olifant langs je tent loopt of water komt drinken uit het zwembad.

Zomba Plateau

Een oase van schoonheid en rust. Het Zomba Plateau vind je in het zuidoosten van Malawi en het nationale park staat garant voor prachtige vergezichten. Bij helder weer kan je zelfs tot in Mozambique kijken. Op een hoogte van 2.000 meter is het indrukwekkende plateau de ideale plek om wandelingen te maken. Liever niet te voet? Pak dan de mountainbike of klim op een paard om de omgeving te ontdekken. Bezoek ook zeker de Mandala Falls, waarvan het water in het kunstmatige meer op de Mulunguzi Dam stroomt.

Mount Mulanje

In het zuiden van het land vind je een letterlijk hoogtepunt van je reis, Mount Mulanje. Omgeven door felgroene theeplantages rijd je door Thyolo naar het granieten massief. De berg is begroeid met groene bebossing en schitterende watervallen. Met een lengte van ruim 1000 meter en een hoogte van 3000 meter, maakt Mount Mulanje tot een must-see tijdens je reis door Malawi. Maak een hike naar een waterval of een bergwandeling van meerdere dagen en daag jezelf uit.

6 redenen om deze keer voor Malawi te kiezen 11

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.