Dit is het weekend van het Paard op de Hoge Veluwe

Paarden staan centraal dit weekend op de Veluwe. Op 13 en 14 juli 2019 is Het Nationale Park De Hoge Veluwe namelijk het decor van het Weekend van het Paard. Een evenement voor iedereen die van paarden en natuur houdt, met onder andere een spectaculaire riddershow, een demonstratie vrijheidsdressuur door Youtube-bekendheid Fenna van Hoefwijzer en op beide dagen een sport die bij veel mensen waarschijnlijk minder bekend is; horseboarding.

Op het evenemententerrein in het centrumgebied van het Park kunnen paardenliefhebbers beide dagen genieten van een afwisselend programma tussen 12.00 en 17.00 uur. Van prachtige dames in lange jurken op indrukwekkende Friese paarden tot filmpaardentraining en van dressuur in volledige vrijheid tot een imponerende demonstratie zesspan rijden met het grootste paardenras ter wereld; de Shire. Verder kan er onder meer genoten worden van een stoet historische rijtuigen. Bezoekers beleven de tijd opnieuw dat paard en wagen het straatbeeld bepaalden.

Politiepaarden

Het programma kent meer hoogtepunten. Op zaterdag wordt het evenement passend geopend door het trompetterkorps te paard, er is een demonstratie politiepaardentraining, er wordt samengewerkt met roofvogels en er komt een heuse meutejacht langs. Beide dagen is er een demonstratie van allround-paardenman Lammert Haanstra én een wedstrijd horseboarding, en op zondag wordt het programma afgesloten met een spannende surprise act. Een gezellig strodorp maakt het evenement compleet.

Ruiters gratis toegang

Ruiters die op zaterdag 13 juli en zondag 14 juli te paard naar het Park komen, betalen voor zichzelf en hun paard geen entree. Al sinds zijn oprichting is het Park nauw verbonden met het paard. Stichters Anton en Helene Kröller-Müller gingen graag te paard voor een buitenrit over hun Park, alleen of met gasten. De huidige directeur van het Park zet deze traditie met enige regelmaat voort met Parkrelaties. Het Park heeft uitgebreide ruiterroutes en routekaartjes voor ruiters zijn gratis verkrijgbaar bij de ingangen. Er zijn verschillende aanbindplaatsen met waterpunten, waar ruiters en hun paarden even kunnen rusten.

Praktische informatie

Datum: 13 en 14 juli 2019
Tijdstip: 12.00 tot 17.00 uur
Locatie: Evenemententerrein in het centrum van Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Kosten: gratis (excl. entree Park)
www.hogeveluwe.nl/weekendvanhetpaard

Dit is het weekend van het Paard op de Hoge Veluwe 9
Wouter Hazeleger tijdens het Weekend van het Paard Foto: Peter Lous

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.