Feest op Texel: cultuurmaand Lange Juni van start

Feest op Texel: cultuurmaand Lange Juni van start 9
Lammetjes op Texel. Foto: Justin Sinner/PR

Het jaarlijkse cultuurfestijn Lange Juni staat op punt van beginnen. Tot en met 6 juli 2019 staat Texel met ruim 50 culturele evenementen verspreid over het eiland volledig in het teken van muziek, cultuur en kunst. Met het meest uitgebreide en gevarieerde programma in de historie van Lange Juni kunnen bezoekers hun hart ophalen.

Nieuw dit jaar zijn onder andere de Opera 4-daagse, sport- en muziekfestival WAVES en de Zilveren Camera-tentoonstelling. Cultuurliefhebbers kunnen vrijwel dagelijks optredens en voorstellingen bezoeken en tegelijkertijd genieten van de charme van het eiland.

Nieuwkomers

De Opera 4-daagse biedt iedereen de kans om op een laagdrempelige manier kennis maken met de veelzijdigheid van opera. Zo trekt onder andere van 12 tot en met 15 juni 2019 de Opera-kar over het eiland om intieme concerto’s ten gehore brengen. De Zilveren Camera is Nederlands belangrijkste journalistieke fotowedstrijd. Tijdens deze tentoonstelling van 9 tot en met 30 juni 2019 vertellen bekende fotografen, Jelle Brandt Corstius en sportfotograaf Olaf Kraak hun verhaal.

Als muziek in de oren

Ook dit jaar kunnen bezoekers en Texelaars genieten van activiteiten en evenementen van elk formaat, veelal georganiseerd door vrijwilligers. Muziekliefhebbers worden tijdens Lange Juni getrakteerd op een mooie line-up. Van de romantische Zomeravondconcerten in de historische kerkjes tot aan SomPop en Jazzfestival Jazz on the Waves met grote namen als Eric Vloeimans, Michiel Borstlap en Ruben Hein. Van 19 tot en met 23 juni 2019 vindt het gloednieuwe sport- en muziekfestival WAVES plaats op de iconische strandlocatie Paal 17. Tweevoudig Olympisch en wereldkampioen windsurfen, Dorian van Rijsselberghe is de bedenker van dit festival. Hij zet met dit vijfdaagse programma de perfecte Texelse combinatie neer: topsport op het water met onder andere de Ronde om Texel en de ontspannen eilandsfeer met livemuziek van Rondé, Wulf en Nielson.

Kijk voor meer informatie en het complete programma van Lange Juni op langejuni.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.