Franse stranden onderwerp van gratis expositie: Belle!

Franse stranden onderwerp van gratis expositie: Belle! 9
Een van de foto’s uit de expositie over Franse stranden. Foto: Maia Flore

Wat zijn jouw herinneringen aan het Franse strand? Met stokbrood onder een parasol, die telkens wegwaait en genieten van je forten bouwende kinderen in het zand? Iedereen heeft er ongetwijfeld zijn eigen idee bij. Allemaal herinneringen die boven komen drijven bij een bezoek aan een foto-expositie speciaal gericht op de Franse stranden: tot 3 juni 2019 te zien in Amsterdam.

De Franse stranden zijn en blijven in ieder geval voor veel Nederlandse vakantiegangers een belangrijke reden om ieder jaar weer naar Frankrijk af te reizen. Wie de poëtische foto-expositie van kunstenares Maia Flore ziet begrijpt waarom. In opdracht van Atout France maakte Maia het project ‘Imagine France by the sea’ en de zilte beelden geven je zin om vandaag nog je koffer te pakken en af te reizen.

Bombarie in Amsterdam

Het artistieke fotoproject is tot 3 juni 2019 te bekijken in eetcafé en cultureel broeinest Bombarie (Rietlandpark 373) in Amsterdam. Vijftig foto’s, vier films en meer dan twintig videoclips laten je ‘meereizen met de zon’ vanaf de kusten van Corsica tot in het noorden van Frankrijk. Fotografe Maia Flore heeft met veel humor en fantasie de Franse stranden op een andere manier in het zonnetje gezet, met veel aandacht voor de landschappelijke en culturele rijkdom van de Franse kustlijn.

26 kustplaatsen

Niet minder dan 26 Franse kustplaatsen in fantasierijke foto-expositie
In totaal zijn 26 Franse kustplaatsen betrokken bij dit artistieke promotieproject met Maia Flore. Christian Mantei, algemeen directeur van Atout France, roemt de kwaliteiten van de fotografe met begrippen als ‘esthetisch en hedendaags’. De expositie ‘Imagine France by the sea’ is gratis toegankelijk. Een voorproefje van de expositie is hier te zien.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.