In het duister tasten in Utrecht voor het goede doel

In het duister tasten in Utrecht voor het goede doel 9
De site van het Oogfonds waarop de actie wordt aangekondigd.

In Utrecht vindt op vrijdag 21 juni 2019 de allereerste Blind Walk plaats. Honderden duo’s wandelen met ooglapjes op de zonsondergang tegemoet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor oogonderzoek. Volg het vijf kilometer lange braillepad en wandel onder de Domtoren door, voorbij de Utrechtse werfkelders en langs de grachten. De geblinddoekte wandeling is onderdeel van het jaarlijkse event ‘Blind voor 1 Dag’.

Meer dan 90 procent van alle Nederlanders krijgt in zijn leven (onnodig) te maken met oogproblemen. Van oogklachten als droge ogen tot ernstige oogziekten als glaucoom of maculadegeneratie. Maar ondanks de bekende problematiek blijft kansrijk onderzoek vaak uit en bestaat er voor veel oogziekten nog geen goede behandeling. De oorzaak? Geldgebrek.

Geld inzamelen

Deelnemers aan deze tocht kunnen daar verandering in brengen. Tijdens de Blind Walk kruip je samen met een van je beste vrienden, je moeder of je favoriete collega in de rol van blinde en buddy om te ervaren hoe het is om geen zicht te hebben. Én om zoveel mogelijk geld op te halen voor oogonderzoek. Beleef de Utrechtse binnenstad als nooit tevoren en ervaar hoe het is om blind te moeten vertrouwen op een ander. Halverwege wisselen de duo’s van rol. Op wie kan jij blindelings vertrouwen?

Blind voor 1 Dag

Het Oogfonds en inhoudelijk partner Koninklijke Visio roepen iedereen op om vrijdag 21 juni, de langste dag van het jaar, Blind voor 1 dag te gaan. Ervaar met een simulatiebril op hoe het is om slechtziend of blind te zijn. Samen wordt er zo begrip gecreëerd voor mensen met een visuele beperking en wordt geld opgehaald voor onmisbaar oogonderzoek.

Inschrijven en sponsoren kan via www.blindwalk.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.