Recordaantal daken te bezoeken tijdens de Rotterdamse Dakendagen

Recordaantal daken te bezoeken tijdens de Rotterdamse Dakendagen 9
Je hebt natuurlijk een prachtig uitzicht vanaf heel veel daken. Foto: Frank Hanswijk/PR

Het programma van de Rotterdamse Dakendagen 2019 (31 mei t/m 2 juni) is bekendgemaakt. Tijdens deze vijfde editie zullen meer dan 60 daken te bezoeken zijn. Nog niet eerder deden zoveel daken mee met het festival. Op de website zijn vanaf nu tickets te koop voor alle activiteiten. Waaronder een bijzonder hoogtepunt: met een zipline over de Coolsingel zet het festival de eerste stappen richting permanente verbindingen tussen daken.  

Oversteken van dak naar dak: zipline vanaf de Bijenkorf

Festival de Rotterdamse Dakendagen wil jaarlijks laten zien hoe daken kunnen bijdragen aan een toekomstbestendige stad. Een van de onvervulde dromen: permanente verbindingen tussen daken. Zodat het dak van eindpunt verandert in knooppunt en er daarmee een tweede laag ontstaat bovenop de stad. Met een zipline over de Coolsingel zet het festival de eerste stappen van dak naar dak. Zo’n 70 mensen ‘vliegen’ op 1 & 2 juni vanaf de Bijenkorf naar de overkant: de laagbouw van World Trade Center Rotterdam. Tickets zijn nu te koop op de website van het festival.

Twintig daken te bezoeken met de Dakpas

Dit jaar kun je met de ‘Dakpas’ (het algemene ticket van het festival) een eigen route plannen tussen twintig open daken. Daaronder een aantal opvallende nieuwe toevoegingen: de MaassiloHofplein 19 en De Rotterdam van Rem Koolhaas (151 meter hoog).

Specials: evenementen op daken

Met tientallen culturele partners organiseert Rotterdamse Dakendagen bijzondere events op daken door de hele stad. Conny Janssen Danst verhuist naar Katendrecht en wordt daar warm onthaald op het ss Rotterdam, waar op het hoogste dek een dansvoorstelling plaats gaat vinden. Het concert van Symphony of Fire en De Likt in festivalhart Luchtpark Hofbogen (dak van voormalig Station Hofplein) belooft een spectaculair event te worden: de beats bij dit gelegenheidsoptreden worden gemaakt met vuur, bliksem en ontploffingen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.