Vanaf een historisch schip haven van Rotterdam verkennen

Maritiem Museum Rotterdam
De Volharding is een van de schepen waarmee gevaren kan worden bij het Maritiem Museum Rotterdam. Foto: Theo de Man/PR

Deze zomer is het mogelijk om bij het Maritiem Museum Rotterdam historische rondvaarten te maken. Van 30 juni t/m 1 september 2019 vertrekken de vaarten iedere zondag, vanaf 14 juli zijn er ook afvaarten op woensdag en – voor het eerst – op donderdag. Tijdens een anderhalf uur durende tocht vanuit de Maritiem Museum Haven beleven de opvarenden de highlights van Rotterdam vanaf het water en komen ze meer te weten over de varende ‘topstukken’ van het Maritiem Museum.

Opening vaarseizoen

Op zondag 16 juni wordt het vaarseizoen van de historische rondvaarten geopend met een uitgebreid programma in de Maritiem Museum Haven. De historische schepen gaan de Nieuwe Maas op en ook de fluisterboot neemt de bezoekers mee op een rondvaart door het Maritiem District. Op de kade draaien de motoren op volle toeren en kunnen kinderen een ritje maken met de locomotor of hun behendigheid oefenen met de Op- en Over. De schepen in de haven zijn open voor het publiek en Toon Polygoon maakt de middag compleet met zijn muziek.

Varen met een topstuk

Tijdens de historische vaartochten van het Maritiem Museum krijgen de opvarenden een kijkje in de historie van de varende vloot, bijvoorbeeld stoomsleepboot ‘Dockyard V’ (1940) of ‘Havendienst 20′ (1941), schepen die nog hebben meegewerkt aan de wederopbouw van Rotterdam. De bemanning vertelt graag alles over het schip, over de historie, de techniek en de toekomst van deze varende monumenten.

Tickets voor de rondvaarten zijn vanaf nu online te koop via maritiemmuseum.nl/tickets. Een ticket voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar kost €12,50 en voor kinderen tot 4 jaar €2,50.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.