Zo presenteert Frankrijk zich op de Fiets- en Wandelbeurs

Zo presenteert Frankrijk zich op de Fiets- en Wandelbeurs 8
Wandelen in Courchevel. Foto: PR

Meer dan dertig toeristische organisaties uit Frankrijk komen dit weekend tijdens de Fiets- en wandelbeurs in Utrecht vertellen over nieuwe routes, nieuwe (e-bike) -verhuurders en sportieve evenementen in de bergen en in vlakkere gebieden.

Presentaties door professionals

Over de Véloscénie-fietsroute wordt iedere beursdag een presentatie gehouden door Bert Sitters, fietsjournalist, tussen 1 en 2 uur ’s middags. Een ander interessant programmapunt zijn de lezingen over het Franse deel van de Maasfietsroute, door reisprofessional Carole Gölitz. Zij spreekt dagelijks tussen 12 en 1 uur ’s middags.

Wijnen van Jumbo

De Franse standhouders zijn te vinden in de blokken 3D40 en 3D50. Ze vertegenwoordigen toeristenbureaus en/of fietsroutes uit alle hoeken van het land: van de Franse Ardennen tot de streek rond Lourdes, en van Normandië en Bretagne tot hoogteplaatsen als Courchevel en Briançon. In 3D40 zijn ze gegroepeerd rond een grote stand waar ook een wijnproeverij is met wijnen uit het zonnige zuiden.

Meer Nederlandse informatie

Tussen het nieuws uit de Franse fietsgebieden zijn veel goede berichten over het naar het Nederlands of Engels vertalen van informatieve websites en apps, zoals over de routes La Loire à Vélo, de Vélocéan langs de Atlantische kust, in de vallei van de Loir en de Elzas. Ook de officiële Franse Fietsfederatie en France Vélo Tourisme richten zich steeds meer op de Nederlandse fietser met toegespitste informatie in onze eigen taal.

Fietsen met hele gezin

Naast nieuws over de grote, goed onderhouden fietsroutes die alle delen van Frankrijk met elkaar beginnen te verbinden, zijn er ook steeds meer interessante lokale en streekparcours te vinden. Zo is de bruisende Champagnestreek een fijn gebied voor het hele gezin, net als de steden Nancy en Metz, waar lekker bewegen en genieten van cultuur hand-en-hand gaan.

Fiets- en Wandelbeurs: 1, 2 en 3 maart 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij zorgen er voor!
Vakantiegevoel?

Exclusief per mail triptips: Van Amsterdam tot Bangkok