Vanaf nu kunnen reizigers in Kopenhagen ook terecht bij a&o Kopenhagen Sydhavn. Het is de tweede vestiging van Europa’s grootste budget hostelketen in de Deense hoofdstad. De up and coming wijk Sydhavn, op slechts 15 minuten afstand van het Centraal Station en de beroemde Tivoli Gardens, is een echte verborgen parel in Kopenhagen, met veel tuinen en parken.

Het ruime gebouwencomplex van a&o bestaat uit drie delen. In het volledig gerenoveerde oude gebouw zijn 137 kamers verdeeld over zes verdiepingen beschikbaar, twee conferentiezalen en een lobby. Begin 2021 volgen nog 81 kamers in een tweede en volledig nieuw gedeelte van het gebouw. De twee delen van het gebouw worden met elkaar verbonden door een ruim atrium voor evenementen – dat ook volgend jaar opgeleverd wordt.      

Kopenhagen sterk presterende locatie

De eerste vestiging van de Berlijnse budgetketen werd 3 jaar geleden geopend in de bruisende studentenbuurt Nørrebro. Het hostel met 168 kamers had – ondanks het coronavirus – een gemiddelde bezettingsgraad van meer dan 65% in augustus en meer dan 55% in september. “Kopenhagen is een sterk presterende locatie voor a&o, en we zijn blij dat we hier nu een tweede locatie hebben kunnen openen,” zegt Oliver Winter, oprichter en CEO van a&o Hostels. “We zijn optimistisch en verwachten ongeveer 70.000 overnachtingen in het eerste jaar.”

4.200 vierkante meter gevel volledig bedekt met leisteen  

Het gerenoveerde en het nieuwe gebouw van a&o Copenhagen Sydhavn zijn nauwelijks meer van elkaar te onderscheiden, omdat het gehele geveloppervlak van ongeveer 4.200 vierkante meter met leisteen is bedekt. Dit is gedaan om het gebouw een nieuw uiterlijk te geven en het te isoleren om de energie-efficiëntie te verhogen. Een extra architectonisch hoogtepunt is het onlangs gerestaureerde ‘shed roof’’ (zaagtanddak), dat het industriële jaren zeventig ontwerp van het gebouw benadrukt. Het oude en het nieuwe gebouw zijn met elkaar verbonden door een atrium, dat na de opening van het nieuwe gedeelte volgend jaar als evenementenruimte zal fungeren. Daarnaast biedt het complex twee grote vergaderzalen van elk 50 vierkante meter en 35 externe parkeerplaatsen.

Toekomstige plannen

Het coronavirus heeft onze groei iets vertraagd, maar er is gelukkig niet veel veranderd aan de ontwikkelingsplannen van a&o”, zegt Henri Wilmes, Chief Investment Officer. “Na Boedapest in augustus en nu Kopenhagen zijn er nog een aantal locaties bevestigd, zoals Florence en Heidelberg. Maar ook Barcelona, en daar zijn wij erg blij mee want Spanje staat al een tijd erg hoog op onze lijst.”

Kopenhagen aanbieding tot eind 2020

Om de opening van het tweede hostel in Kopenhagen te vieren, biedt a&o tot 31 december 2020 een openingskorting aan op de kamerprijs. Kamers kunnen worden geboekt op de website van a&o, maar ook via OTA’s en reisbureaus.

Uitgebreid hygiëne- en veiligheidsconcept

Gasten zijn altijd verzekerd van een veilig verblijf dankzij a&o’s uitgebreide hygiëne- en veiligheidsprotocol dat van kracht is in alle hostels: Plexiglas schermen die de gasten scheiden van het personeel, desinfectiestations in alle openbare ruimtes, verplichte maskers voor medewerkers, contactloze waterkranen, tussendeuren die permanent open staan om onnodig contact te vermijden en een afstand van 1,5 meter tussen alle stoelen in de eetzalen. Daarnaast is het in de meeste hostels mogelijk om contactloos in- en uit te checken en heeft elke kamer zijn eigen privé-badkamer.

Over a&o hostels

a&o is in 2000 opgericht door Oliver Winter en heeft 39 hostels in 23 steden en acht landen in Europa (Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Tsjechië, Denemarken, Italië, Polen en Hongarije).. De a&o-gastenmix is divers: van backpackers tot alleenreizenden, gezinnen, schoolgroepen en verenigingen. Ook het aantal zakenreizigers en senioren neemt toe. Als grootste aanbieder van hostels in Europa groeit de keten met meer dan 15 procent per jaar. Met ongeveer 28.000 bedden en meer dan 5 miljoen overnachtingen boekte a&o een omzet van meer dan 165 miljoen euro in 2019. Sinds 2017 is de Amerikaanse investeerder TPG Real Estate eigenaar van a&o, het bedrijf wordt nog steeds gerund door de oprichters. In 2020 viert a&o haar 20e verjaardag.

Meer informatie op: www.aohostels.com/nl/kopenhagen/kobenhavn-sydhavn/

Geplaatst: 9-10-2020


Dit is een on-geredigeerde versie van het persbericht dat gestuurd is naar nieuws@elkedagvakantie.nl. Ook reisnieuws of triptips te melden? Stuur het naar hetzelfde adres. Alle recent ontvangen persberichten zijn te vinden op www.elkedagvakantie.nl/persberichten