Het goede nieuws rond een coronavaccin dat farmaceut Pfizer maandagmiddag bekendmaakte, zorgde haast direct voor hernieuwd enthousiasme over reizen en vakanties. “We zagen maandagavond meteen dat er meer gezocht werd op reisbestemmingen en vakantie-inspiratie”, aldus oprichter Johannes Keuning van reisplatform  27vakantiedagen.nl. Organisch bezoek aan de site verdubbelde diezelfde maandag.

“Onze bezoekersaantallen toonden maandagavond een groei van 120% ten opzichte van de afgelopen maandagen. Je zag duidelijk een patroon van hernieuwde interesse en zin in vakanties”, aldus Keuning. Zoektermen waarop opvallend veel bezoekers de site bereikten waren onder andere ‘mooiste plekken Europa’, ‘vakantiebestemmingen 2021’, ‘leuke stedentrips Europa’, ‘mooiste plekken Frankrijk’, ‘mooiste regio Italië’, ‘mooiste kust Spanje’ en ‘zonbestemmingen maart 2021’. 


Verwachte ‘boekingshausse’ na vaccin 

De behoefte aan reizen en vakanties lijkt nog altijd groot te zijn. “Aan simpele data in onze Google Analytics merk je gewoon metéén dat maandag – eigenlijk vooral maandagavond na het 20 uur journaal – een voor deze tijd bovengemiddelde zoekinteresse ontstond naar vakantiebestemmingen en reisinspiratie”, vertelt Keuning. Het betreft vooralsnog vooral een zoekbehoefte naar informatie en inspiratie, niet direct boekingen. “Maar onze verwachting is dat zodra bekend is wanneer gestart wordt met de eerste vaccinaties, er een enorme hausse aan vakantieboekingen ontstaat. Nee, niet eens tijdens of na het vaccineren, maar daarvóór al: zodra definitief is wanneer het vaccin er is. Mensen zullen dan eindelijk het vertrouwen hebben dat de voorjaars- en zomervakantie 2021 weer écht door kunnen gaan, zonder alle Code Oranjes en toestanden”


Bezoekcijfers als aandelenkoersen 

Op reissite 27vakantiedagen.nl vinden bezoekers uitgebreide informatie, tips en meer dan 15.000 persoonlijke reviews over alle reisbestemmingen ter wereld. Het is met 500.000 unieke bezoekers per maand een van de grootste onafhankelijke reisplatforms van Nederland. De site heeft meer dan 10.000 verschillende pagina’s en haalt het grootste deel van zijn bezoeker uit organisch zoekverkeer via Google. “De afgelopen maand zagen we het bezoek bijna volledig instorten, alleen naar bestemmingen en tips in eigen land werd nog wat gezocht. Sinds maandag is dat beeld volledig veranderd. Het lijken wel aandelenkoersen!


Over 27vakantiedagen.nl www.27vakantiedagen.nl is met meer dan een half miljoen unieke bezoekers per maand een van de grootste onafhankelijke Nederlandse reisplatforms. Op de site vind je naast uitgebreide bestemmingsinformatie en -inspiratie ook meer dan 15.000 uitgebreide ervaringen en reviews van bijna 5.000 Nederlandse reizigers. Elke reiziger kan zich aanmelden, een profiel aanmaken en zijn of haar bezochte landen en bestemmingen reviewen, inclusief scores.

Geplaatst 11-11-2020


Dit is een on-geredigeerde versie van het persbericht dat gestuurd is naar nieuws@elkedagvakantie.nl. Ook reisnieuws of triptips te melden? Stuur het naar hetzelfde adres. Alle recent ontvangen persberichten zijn te vinden op www.elkedagvakantie.nl/persberichten