2020 heeft reizen wellicht beperkt op manieren die we ons nooit hadden kunnen voorstellen, maar het krachtige gevoel van reislust is zeker niet verdwenen met zoveel mensen die ervan dromen om te reizen zodra dit weer veilig kan. Duizenden potentiële reizigers hebben weemoedig naar inspirerende reisfoto’s op het Airbnb Instagram account gestaard, deze geliket en hun gedachtes erover gedeeld. Daarom zijn wij verheugd om de top 10 Airbnb accommodaties met de meeste likes van het afgelopen jaar te delen.

1. Stenen kasteel in Saint Victor la Coste, Frankrijk
De meest gelikete foto op het Instagram profiel van Airbnb in 2020 toont de blijvende allure van Zuid-Frankrijk. Het stenen chateau is gelegen in beroemde wijnregio Côtes du Rhône, in een bosrijke omgeving. De foto, gemaakt dor @bonitte, heeft meer dan 76.000 likes verzameld. 

2. Het mooiste uitzicht van Quintay in Casablanca, Chili
Het uitzicht op de Valparaiso regio in Chili vanuit deze houten accommodatie is werkelijk adembenemend. De Instagram foto is geschoten door @rafael_medeiros en heeft meer dan 67.000 likes weten te bemachtigen.

3. Uitzicht op San Marcos La Laguna vanuit deze lodge in Guatemala
Tussen de heuvels van het vredige Pasajcap, ligt deze villa met glazen gevel en een prachtig panorama uitzicht op het meer van Atitlán. De perfecte setting voor de Instagram foto van @megaann.p.

4. Tanglebloom Cabin in Brookline, Verenigde Staten
Weggestopt in een bosrijke omgeving, op het terrein van de bloemenboerderij Tanglebloom, is deze ‘glamping’-cabin in de open lucht perfect vastgelegd door de hosts van @tanglebloom_cabin. Daarnaast is de accommodatie volledig zelfgebouwd door de hosts.

5. Casa Mama in Pioneertown, Verenigde Staten
Perfect geschoten door @workingholidaystudio, geeft deze Instagram foto ons een glimp van een pueblo-stijl accommodatie in de Californische woestijn, genoeg om de wanderlust weer op te wekken.

6. Schoolhuis uit de 19e eeuw in Kingston, Verenigde Staten
Het enige interieur-shot in deze top 10, is gemaakt van een prachtig verbouwd oud schoolgebouw in de staat New York. De credits voor deze foto gaan naar @lizaherlands_.

7. Knusse cabin in Pond Eddy, Verenigde Staten
Ook nummer zeven op de lijst is geschoten in de staat New York. Darby House is een prachtige A-frame cabin, verstopt in het bos langs de Delaware-rivier. De credits van de foto gaan naar @darby.houseupstate.

8. Prachtig uitzicht op de Duomo in Florence, Italië
De iconische kathedraal of ‘Duomo’ van Florence staat centraal in dit prachtige beeld, gemaakt door @girlgoneabroad in een uitzonderlijk goed gelegen kunstenaarsstudio op Airbnb.

9. Idyllisch huis in Idyllwild-Pine Cove, Verenigde Staten
Met een negende plek op de lijst, voert dit winterse beeld ons weg van het historische Florence naar de San Jacinto Mountains in Riverside County in Californië. Credits zijn voor @idyllhaus.

10. Drijvend huis in Joanópolis, Brazilië
Last but not least, deze luchtfoto van een off-the-grid accommodatie kreeg in 2020 terecht veel aandacht op Airbnb’s Instagram profiel. @franparente maakte de foto.

* Gebaseerd op gegevens van de meest gelikete posts op het @Airbnb Instagram account met foto’s die gemaakt zijn door gebruikers en tussen januari en december 2020 zijn gepost.


Dit is een on-geredigeerde versie van het persbericht dat gestuurd is naar nieuws@elkedagvakantie.nl. Ook reisnieuws of triptips te melden? Stuur het naar hetzelfde adres. Alle recent ontvangen persberichten zijn te vinden op www.elkedagvakantie.nl/persberichten