Delta Air Lines, Aeroporti di Roma en Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport hebben zich aangesloten bij een uniek trans-Atlantisch COVID-19-testprogramma dat quarantainevrije toegang tot Italië mogelijk maak, overeenkomstig een besluit dat naar verwachting spoedig door de Italiaanse overheid wordt uitgevaardigd.

‘Zorgvuldig ontworpen COVID-19 testprotocollen zijn de beste manier om internationaal reizen veilig en zonder quarantaine te hervatten totdat vaccinaties algemeen zijn ingevoerd’, zegt Steve Sear, Delta President International & EVP Global Sales. ‘Veiligheid is onze belangrijkste belofte – dit staat centraal in deze baanbrekende testexercitie en vormt de basis van onze continu evoluerende norm voor hygiëne om te zorgen dat onze reizigers met een gerust gevoel met Delta vliegen.’

Delta heeft deskundige adviseurs van Mayo Clinic, wereldleider in ernstige en complexe gezondheidszorg, ingeschakeld om de testprotocollen voor reizigers te beoordelen die Delta nodig heeft om een ​​COVID-getest vluchtprogramma uit te voeren.

‘Op basis van de modellen die we hebben uitgevoerd, kunnen we wanneer testprotocollen worden gecombineerd met meerdere beschermingslagen zoals mondkapverplichting, voldoende afstand en ontsmetting van de omgeving, voorspellen dat het risico op een COVID-19-infectie op een vlucht met 60% bezetting minder dan één op de miljoen zou zijn’, aldus Mr. Henry Ting, Chief Value Officer van Mayo Clinic.

Delta heeft ook nauw samengewerkt met het Georgia Department of Public Health. Met hun hulp heeft Delta een blauwdruk ontwikkeld voor overheden om belangrijke internationale reismarkten te heropenen.

‘De staat Georgia en de Italiaanse regering hebben leiderschap getoond bij het testen van de protocollen en werkwijzen waarmee internationale reizen veilig kunnen worden hervat zonder quarantainevereisten’, voegt Sear toe.

Vanaf 19 december 2020 zal Delta als speciale proef reizigers en bemanning testen op de onlangs hervatte vluchten van Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (ATL) naar Rome-Fiumicino International Airport (FCO). De tests zullen Amerikaanse staatsburgers die om essentiële redenen naar Italië mogen reizen, zoals voor werk, gezondheid en onderwijs, vrijstellen van quarantaine bij aankomst in Italië, evenals alle ingezetenen van de Europese Unie en Italië.

Om op Delta’s COVID-19 geteste vluchten tussen Atlanta en Rome te vliegen, dienen alle passagiers negatief te testen voor COVID-19 door middel van:

  • Een COVID Polymerase Chain Reaction (PCR) test die tot 72 uur voor vertrek is afgenomen;
  • Een sneltest afgenomen op de luchthaven van Atlanta voor het aan boord gaan;
  • Een sneltest bij aankomst in Rome-Fiumicino
  • Een sneltest op Rome Fiumicino airport voor vertrek naar de Verenigde Staten

Reizigers wordt ook gevraagd om bij aankomst in de VS informatie te geven om de contactonderzoek protocollen van de CDC, het Amerikaanse equivalent van de RIVM, te ondersteunen.  

Aeroporti di Roma heeft eerder dit jaar al een succesvolle COVID-geteste vliegproef binnen Italië geïmplementeerd met Delta’s partner Alitalia en is de enige luchthaven ter wereld die de maximale beoordeling van 5 sterren van Skytrax heeft gekregen op zijn anti-COVID-gezondheidsprotocollen. Rome-Fiumicino Airport verwerkt 40 miljoen passagiers per jaar en is drie jaar op rij beoordeeld als Europa’s beste ‘Hub’ airport door Airports Council International.

Over Delta CareStandard

De gezondheid en veiligheid van klanten en medewerkers blijft de hoogste prioriteit van Delta. Reizigers aan boord van Delta’s COVIDgeteste vluchten profiteren bovendien van meer dan 100 veiligheids- en hygiëne-initiatieven die Delta heeft geïmplementeerd onder de Delta CareStandard, van het leeghouden van de middenstoelen (tot tenminste 30 maart) voor meer afstand, de rigoureuze naleving van het dragen van mondkapjes tot het volledig ontsmetten van de cabine met electrostatische spray voorafgaand aan elke vlucht.

Recent onderzoek toont aan hoe goed deze maatregelen werken. In een van de meest uitgebreide onderzoeken tot nu toe concludeerden wetenschappers van Harvard vorige maand dat de verschillende beschermingslagen die tijdens vliegreizen worden gebruikt, zoals frequente luchtcirculatie en het verplicht dragen van een masker, het vliegen in een vliegtuig net zo veilig of zelfs veiliger maken dan andere activiteiten zoals naar de supermarkt of uit eten gaan.

Geplaatst 27-11-2020


Dit is een on-geredigeerde versie van het persbericht dat gestuurd is naar nieuws@elkedagvakantie.nl. Ook reisnieuws of triptips te melden? Stuur het naar hetzelfde adres. Alle recent ontvangen persberichten zijn te vinden op www.elkedagvakantie.nl/persberichten