Edmonton International Airport doet er alles aan om een fijne en veilige reis te waarborgen voor iedere passagier die van en naar de luchthaven vliegt. Een experiment met een nieuwe sneltest die binnen één minuut vertelt of je COVID-19 hebt, een speciaal veiligheidsprogramma en ACI-keurmerk geeft passagiers meer vertrouwen om te reizen.

GLCM medische sneltests
Edmonton International Airport werkt samen met het bedrijf GLC Medical (GLCM) Inc. om een nieuwe snelle COVID-19-testunit, die binnen enkele seconden de uitslag geeft, uit te proberen. De luchthaven is gekozen als exclusieve testlocatie hiervoor. Deze test wordt gedaan met een apparaatje dat een speekselmonster neemt en naar verwachting binnen een minuut aangeeft of iemand het virus heeft of niet. Voordelen van deze test zijn het gebruiksgemak en de directe virusdetectie. De proef duurt een paar weken en begint later dit najaar.

EIA Ready-programma
EIA zet zich in om de luchthaven zo schoon en veilig mogelijk te maken zodat iedere passagier zich op zijn gemak voelt. Omdat deze wereldwijde pandemie de reisbranche de komende jaren zal veranderen, is EIA voortdurend bezig om elke stap van de reis zo veilig mogelijk te maken. Denk hierbij aan nieuwe contactloze technologieën en manieren voor passagiers om zelf meer controle te hebben in de omgang met oppervlaktes en personeel op de luchthaven. In deze video is te zien hoe EIA zich klaar maakt.

EIA ontvangt ACI-keurmerk
EIA heeft het ACI-keurmerk van het Airports Council International Airport Health Accreditation Program ontvangen, omdat de luchthaven voldoet aan de hoge eisen die vanuit deze organisatie gesteld worden om de veiligheid van passagiers met betrekking tot COVID-19 te waarborgen. Het ACI-keurmerk is in het leven geroepen om passagiers, luchtvaartmaatschappijen en regeringen te laten zien dat de luchthaven er alles aan doet om de heropening van het vliegverkeer zo veilig mogelijk te laten verlopen. 

Canada is momenteel alleen toegankelijk voor noodzakelijke reizen, maar de herstart van de KLM-vlucht, de snelle test, de maatregelen en het ACI-keurmerk zullen hopelijk betekenen dat toeristen binnenkort de prachtige omgeving van Edmonton en Jasper weer kunnen ontdekken.

Geplaatst op 2-11-2020


Dit is een on-geredigeerde versie van het persbericht dat gestuurd is naar nieuws@elkedagvakantie.nl. Ook reisnieuws of triptips te melden? Stuur het naar hetzelfde adres. Alle recent ontvangen persberichten zijn te vinden op www.elkedagvakantie.nl/persberichten