In maart 2020 viel Amsterdam stil. Tien weken lang zwierf iPhone-fotograaf Annet de Graaf tijdens de coronalockdown door de lege straten van de stad. Haar beelden, die zijn gecombineerd met korte dagboekfragmenten en observaties, vormen het unieke koffietafelboek: Het is stil in Amsterdam, dat vandaag verschijnt. 
 
Nadat de intelligente lockdown werd aangekondigd besloot Annet de Graaf om op ontdekkingsreis te gaan in haar eigen stad; Amsterdam. Naarmate de tijd verstreek, en ze dagelijks met haar iPhone het centrum ontdekte, werden de lege straten haar huiskamer. Een dakloze, bouwvakkers, een verdwaalde koerier of oom agent werden haar huisgenoten. Terwijl de Amsterdammers zich onzichtbaar in hun huizen verscholen, waren haar huisgenoten en Annet op elkaar aangewezen. Deze samenkomst in de verlaten straten resulteerde in Het is stil in Amsterdam. Het is een fotografisch epos van een unieke periode.
 
Over de auteur
Annet de Graaf is een van de bekendere iPhone-fotografen ter wereld. Tien jaar geleden begon zij te fotograferen met haar iPhone, en ze raakte sindsdien geen andere camera meer aan. Inmiddels is Apple’s CEO Tim Cook één van haar fans. Zo mocht zij in oktober als één van de eersten de nieuwe Iphone 12 en 12 plus testen. Lees hier haar bevindingen. Ze geeft fotografieworkshops aan bedrijven en particulieren in binnen- en buitenland. Haar werk is geëxposeerd in New York, Berlijn, Rotterdam en Kopenhagen.

Het is stil in Amsterdam | Annet de Graaf | 9789043922623 | € 27,50 | 17 november 2020 

Geplaatst 20-11-2020


Dit is een on-geredigeerde versie van het persbericht dat gestuurd is naar [email protected]. Ook reisnieuws of triptips te melden? Stuur het naar hetzelfde adres. Alle recent ontvangen persberichten zijn te vinden op www.elkedagvakantie.nl/persberichten