In de vijf kleine skigebieden van de Silberregion Karwendel leren kinderen bochten maken in de sneeuw: en dat allemaal zonder lange wachtrijen bij de liften, overvolle pistes en andere stressfactoren. Bovendien zijn de skilessen voor kinderen hier de hele winter gratis.

In de Silberregion Karwendel heeft skiën nog steeds een zeer originele charme: elk van de vijf overzichtelijke skigebieden heeft maximaal 14 kilometer pistes, die allemaal een gemakkelijke tot gematigde moeilijkheidsgraad hebben en daarom ideaal voor actieve gezinnen, beginners en recreatieve skiërs zijn. Iedereen heeft hier de tijd en ruimte om het evenwicht op twee latten te trainen en zelf het plezier van het bochten maken in de sneeuw te ontdekken. En dat allemaal zonder stress, maar met wel de zekerheid dat het niet te hoog gegrepen is. De skileraren nemen alle tijd zodat hun pupillen het beste uit de cursus halen. En iedereen die het uitprobeert, is verbaasd over hoe snel ze aan de slag kunnen. En over hoe gunstig de condities zijn. Wanneer ouders zeven nachten boeken in de Silberregion Karwendel, kost de 6-daagse kinderskicursus voor kinderen van vier tot twaalf jaar helemaal niks, net als de skikaartjes voor de beginnersliften. Op de skiverhuur krijgt u 50% korting. In totaal kunt u tijdens de wintersportvakantie tot wel 235 euro per kind besparen.

Nog meer skiplezier met de familie bestaat eigenlijk niet

Het grootste van de vijf gezinsvriendelijke skigebieden bevindt zich op de Kellerjoch bei Schwaz: de stoeltjeslift brengt sneeuwliefhebbers omhoog. Daar aangekomen geniet u van een fantastisch uitzicht op de Karwendel en zonnige hellingen om mooie wijde bochten te maken. Beneden bij het dalstation zijn het moderne kinderland Grafenast en de skischool. Midden in Stans brengt de Burglift de wintersporters naar het startpunt van een eenvoudige oefenpiste met een klein funpark. De Hoferlift in Kolsassberg met loopband en touwlift is een ontmoetingspunt voor de allerkleinsten die tijdens de skiles hun eerste bochtjes willen maken. In Weerberg ontmoeten beginners en gezinnen elkaar bij de Schwannerlift die zich direct naast de bushalte bevindt. De makkelijke pistes, een pannenkoeklift en twee loopbanden maken het gemakkelijk om naar boven en weer naar beneden te gaan. Wie al wat meer durft, neemt de Hüttegglift om verder de berg op te gaan. Een skischool en een oefenweide krijgen beginners snel op koers. www.silberregion-karwendel.com

Gratis skiles voor kinderen in de Silberregion Karwendel bij boekingen van 7 nachten of meer
21-01-18 tot 02-04-21
gratis skiles 6 x 2 uur voor kinderen van 4–12 jaar (zo.–vr.), skipas tijdens de duur van de cursus – optioneel: 50% korting op skiverhuur (ski’s, schoenen, stokken), alle SILBERCARD-voordelen.

Skibergen in de Silberregion Karwendel
Kellerjochbahn (14 km pistes), Burglift Stans (0,5 km), Schwannerlift Weerberg (1 km), Hoferlift Kolsassberg (1 km), Hüttegglift Weerberg (3 km)

Geplaatst 26-12-2020

Nieuwsbericht

Lees ook

Vervolg nieuwsbericht

En dan nog dit

In het kort – Nieuwsoverzicht

Video van de week:

Weekendradio op Hit100.nl