Op donderdag 8 oktober hebben tuinmedewerkers van Keukenhof de eerste bloembollen in het park geplant. Bij een in Keukenhof beroemde plek: de historische molen. Hiermee is een start gemaakt met de voorbereiding van seizoen 2021.

2020 was een bijzonder jaar voor Keukenhof. Bezoekers konden niet naar het park komen vanwege de maatregelen rond het coronavirus. Keukenhof was ‘virtueel’ open en bracht via prachtige video’s de bloemen naar de mensen toe.

In 2021 zal Keukenhof te maken hebben met een aangepaste werkwijze in verband met de coronamaatregelen. Het park verwacht slechts 50% van het aantal bezoekers dat in 2019 een bezoek bracht aan Keukenhof.

De bloemententoonstelling opent op 20 maart 2021 voor de 72ste maal haar poorten. Acht weken later, bij de sluiting op 9 mei, hebben naar verwachting 800.000 bezoekers uit met name Nederland, Duitsland en België de bloemententoonstelling bezocht. Keukenhof levert daarmee een grote bijdrage aan de toeristische- en de bloemensector in Nederland. Honderd bloembollenkwekers laten in Keukenhof hun beste assortiment bloembollen zien en zeshonderd bloemenkwekers stellen hun mooiste bloemen beschikbaar voor de bloemenshows.

Bloembollen plant je nu!

Wie in de lente een kleurrijke tuin of balkon wil, moet nu aan de slag. Koop je bloembollen en plant ze voor half december. Dat kan per kleur, per soort maar een mooie mix van kleuren en soorten doet het natuurlijk ook prachtig in het voorjaar.

Keukenhof is in 2021 geopend van 20 maart t/m 9 mei. 

Geplaatst: 9-10-2020


Dit is een on-geredigeerde versie van het persbericht dat gestuurd is naar [email protected]. Ook reisnieuws of triptips te melden? Stuur het naar hetzelfde adres. Alle recent ontvangen persberichten zijn te vinden op www.elkedagvakantie.nl/persberichten