Tijdens de 27e World Travel Awards zijn de Filipijnen bekroond als Asia’s Leading Beach Destination en Asia’s Leading Dive Destination in 2020.  Daarnaast heeft de organisatie Intramuros als Asia’s Leading Tourist Attraction en het Filipijnse Department of Tourism (DOT) als Asia’s Leading Tourist Board bestempeld. In totaal waren er 11 landen genomineerd.

“We zijn echt vereerd en dankbaar voor de onderscheidingen die de Filipijnen hebben gekregen bij de World Travel Awards Asia in 2020. Deze erkenningen zijn zeker een inspiratiebron voor de industrie, aangezien we onze bestemmingen veilig en geleidelijk aan weer openstellen voor het toerisme. Dit zou niet mogelijk zijn zonder de gezamenlijke inspanningen van onze belanghebbenden in het toerisme, lokale overheden, partners en onze collega-Filipino’s die onvermoeibaar de attracties, producten en cultuur van ons land hebben gepromoot”, aldus Bernadette Romulo-Puyat, Tourism Secretary.

Naast sinds 2006 regelmatig genomineerd te zijn is dit de vierde keer dat de Filipijnen de Leading Beach Destination en de tweede keer Leading Dive Destination van Azië zijn. Voor Intramuros is het de tweede keer dat ze tot Leading Tourist Attraction verkozen zijn. Intramuros won de prijs voor het eerst in 2016. Het is ook de tweede overwinning voor het Department of Tourism (DOT) als Leading Tourist Board van Azië. 

Onlangs heeft het DOT zijn steun uitgesproken voor de geleidelijke heropening van verschillende toeristische bestemmingen in het land, waarbij gezondheid en veiligheid de hoogste prioriteit kregen. Onder de geopende bestemmingen voor lokale toeristen zijn Baguio, Boracay, El Nido, Ilocos Norte en verschillende duiklocaties in de provincie Batangas waar strenge veiligheidsprotocollen van kracht zijn.

Duiktoerisme wordt door het DOT geïdentificeerd als één van de belangrijkste peilers in het National Tourism Development Plan (NTDP) 2016 – 2022 dat als doel heeft de toeristische industrie te laten groeien, zowel met een toename van het aantal bezoekers, als het stimuleren van een langere verblijfsduur en het verhogen van de toeristische inkomsten.

Deze awards worden ook wereldwijd toegekend. Daar zijn zowel de Filipijnen als het DOT genomineerd in de volgende categorieën:  

  • World’s Leading Beach Destination 2020: Filippijnen
  • World’s Leading Dive Destination 2020: Filippijnen
  • World’s Leading Island Destination 2020: Siargao
  • World’s Leading Tourist Board 2020: de Filippijnen, Department of Tourism
  • World’s Leading Tourist Attraction 2020: Intramuros

Sinds 1993 heeft de World Travel Awards bijgedragen aan het verhogen van de wereldwijde toeristische standaarden door het toekennen van awards aan de beste praktijkvoorbeelden uit de toerisme- en horecabranche. De awards worden uitgereikt tijdens een jaarlijkse reeks van ceremoniën die per continent worden gehouden. Daarnaast wordt er ieder jaar een Grand Final Gala gehouden.

Voor meer informatie over de Filippijnen

Website      app.philippines.travel
Facebook   www.facebook.com/morefunfilipijnen
Instagram   www.instagram.com/filipijnen_toerisme

Geplaatst op 24-11-2020


Dit is een on-geredigeerde versie van het persbericht dat gestuurd is naar nieuws@elkedagvakantie.nl. Ook reisnieuws of triptips te melden? Stuur het naar hetzelfde adres. Alle recent ontvangen persberichten zijn te vinden op www.elkedagvakantie.nl/persberichten