Gewoon door het Nationaal Park wandelen, of het nu door de heidevelden is, of in de dalen of de bossen, luisteren naar de geluiden van de natuur kan helpen om je gevoel van rust en welzijn te herstellen. Vertraag, vul je longen met frisse lucht en geniet van de eenzaamheid.

Een club van enthousiaste vrijwilligers en gespecialiseerde experts organiseren in de North York Moor de ‘Breath of Fresh Air’ wandelingen. Van korte hikes tot langre natuurwandelingen en historische tours. Aan alle wandelingen kun je gratis deelnemen. Het programma voor 2021 is vanaf het beschikbaar in het voorjaar beschikbaar, bekijk de evenementenkalender en reserveer online een plekje.

Bosbaden

Dalby Forest ligt op de zuidelijke hellingen van de North York Moors en biedt meer dan 8000 hectare bos om te verkennen en van te genieten, behalve fietsen en wandelen kun je hier ook ontspannen baantjes trekken in een van de bosbaden.

Afternoon tea

Na de diverse activiteiten is het tijd om de interne mens ook te verwennen. De perfecte stop in de North York Moors is Falling Foss Tea Garden. Deze kleine maar betoverende theetuin op het terrein van Midge Hall serveert een heerlijke afternoon tea op de top van de prachtige Falling Foss-waterval. Of je nu halverwege de Coast to Coast-wandeling bent of misschien gewoon een onderbreking voor je boswandeling zoekt, Falling Foss Tea Garden is de perfecte plek om te ontspannen en tot rust te komen, te genieten van een lichte lunch, een heerlijke cream tea of misschien gewoon een ijsje.

Sterrenkijken

Een avondje sterrenkijken bezorgt gegarandeerd een gevoel van verwondering en ontzag voor de natuur. De donkere nachthemel van het nationale park staat bekend om hun sterrenkijkpotentieel. Zozeer zelfs dat hier een jaarlijks Dark Skies Festival plaatsvindt. De Dalby-observatoria bevinden zich diep in het hart van Dalby Observatories en organiseren ook maandelijkse sterrenwachtevenementen van herfst tot lente. Je kunt meer informatie vinden op de Dark Sky Discovery-website en Scarborough & Ryedale Astronomical Society.

Yoga

Gebruik het zachte kabbelende geluid van de golven langs de kust van North York Moors om je yogasessie te verdiepen metHappy Seal Yoga. Een andere mindfull activiteit die je hier langs de kust kunt ondernemen is het zoeken naar eeuwenoude fossielen en schelpen in een van de rustige baaien. Doe dit op eigen gelegenheid of ga mee op een trip van de ervaren lokale gidsen.

Treehouse

Word een met de natuur tijdens een verblijf in Forest tree-house in Keldy Forest. Ontspan hier in je eigen bosboomhut en geniet van een van de diverse spabehandelingen. Je sluit de dag af in een hot tub in de buitenlucht met de geluiden van het bos om je heen.


Dit is een on-geredigeerde versie van het persbericht dat gestuurd is naar [email protected]. Ook reisnieuws of triptips te melden? Stuur het naar hetzelfde adres. Alle recent ontvangen persberichten zijn te vinden op www.elkedagvakantie.nl/persberichten