Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Leraar geeft Qatar Airways 21.000 tickets gratis weg aan leerkrachten om hen te bedanken voor hun vitale bijdrage in de opleiding van jonge mensen wereldwijd in de uitdagende omstandigheden van de huidige COVID-19 pandemie.  

De actie start op 5 oktober om 3 uur ’s ochtends onze tijd en sluit af op 8 oktober om 2.59 uur. Leerkrachten kunnen zich inschrijven voor deze exclusieve aanbieding op qatarairways.com/ThankYouTeachers. Zij vullen een formulier in en ontvangen een unieke promocode op basis van het principe ‘first come, first served’.  

Leerkrachten uit meer dan 75 landen waar Qatar Airways momenteel actief is, komen in aanmerking voor tickets. Om ervoor te zorgen dat de aanvraagprocedure eerlijk en transparant is, ontvangt elk land een dagelijkse toewijzing van tickets, gespreid over de drie campagnedagen. Het aantal tickets wordt tijdens de gehele campagneperiode iedere dag 3 uur ’s ochtends onze tijd vrijgegeven (4 uur lokale tijd in Doha). 

Leerkrachten die zich met succes inschrijven, krijgen een gratis retourticket in Economy Class naar een van de meer dan 90 bestemmingen wereldwijd in het huidige netwerk van Qatar Airways. Daarnaast ontvangen ze een voucher voor een korting van 50% op nog een toekomstig retourticket voor zichzelf, een familielid of een vriend. Beide tickets zijn geldig voor reizen tot en met 30 september 2021.

Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, Group CEO van de Qatar Airways Group, verklaart: “Bij Qatar Airways zijn we ongelooflijk dankbaar voor de voortdurende inzet en het harde werk van de leerkrachten over de hele wereld die onze jeugd opleiden in deze onzekere tijden. We weten dat het geen gemakkelijke taak is, maar toch hebben de leerkrachten zich ongelooflijk vindingrijk getoond en hebben ze zich gericht op online lesgeven en andere methoden.”

“Als de grootste luchtvaartmaatschappij die tijdens de hele pandemie continu actief is geweest, hebben we de afgelopen weken ook studenten ondersteund door overal naartoe te vliegen waar ze moeten zijn om hun studie te beginnen, met zowel charter- als lijnvluchten. Als luchtvaartmaatschappij geloven we sterk in het belang van onderwijs en verlenen we vastbesloten onze steun aan educatieve doelen.” 
Qatar Airways is tijdens de pandemie onverminderd blijven doorvliegen vanuit Amsterdam en de vluchten naar Brussel werden nauwelijks onderbroken.

Sinds 2013 is Qatar Airways de trotse sponsor van het programma “Educate A Child” van Education Above All, een initiatief dat in 2012 werd gelanceerd door Hare Hoogheid Sheikha Moza bint Nasser om wereldwijd het aantal kinderen dat geen kans op onderwijs krijgt, aanzienlijk te verminderen. Passagiers van Qatar Airways worden uitgenodigd om te doneren aan Educate A Child, aan boord en via qatarairways.com tijdens het online boekingsproces. Elk jaar verdubbelt Qatar Airways nog eens het totaalbedrag van de donaties van passagiers aan boord. De luchtvaartmaatschappij toont ook de videocommercial van de stichting op haar Oryx One inflight entertainment om de aandacht te vragen en donaties aan te moedigen.  

Leerkrachten die zich met succes inschrijven voor gratis tickets van Qatar Airways, kunnen gebruik maken van het toonaangevende flexibele boekingsbeleid van de luchtvaartmaatschappij. Tickets geboekt tot en met 31 december 2020 zijn twee jaar geldig met onbeperkte wijzigingen van datum en kunnen worden ingewisseld voor een reisvoucher met een extra waarde van 10%. Bekijk qatarairways.com/RelyOnUs voor de volledige voorwaarden en condities.

* Deze aanbieding is alleen beschikbaar voor vluchten die door Qatar Airways worden uitgevoerd. In aanmerking komende onderwijsberoepen zijn beperkt tot: leerkrachten in de basisschool en het secundair onderwijs, kleuterleiders en kleuterleidsters, onderwijsassistenten en invalkrachten in het onderwijs, zorgleerkrachten, personeel voor de kinderopvang en/of BSO, pedagogisch medewerkers, studiebegeleiders, privéleraars, technisch personeel in het onderwijs. Voor volledige lijst beroepen in het Engels, zie  qatarairways.com/ThankYouTeachers. Een geldig werkgevers-ID moet bij het inchecken op de luchthaven worden getoond. De luchthavenbelastingen moeten door de passagier bekostigd worden.


Dit is een on-geredigeerde versie van het persbericht dat gestuurd is naar nieuws@elkedagvakantie.nl. Ook reisnieuws of triptips te melden? Stuur het naar hetzelfde adres. Alle recent ontvangen persberichten zijn te vinden op www.elkedagvakantie.nl/persberichten