Taiko, een van de populairste, bekroonde restaurants in Amsterdam heeft haar deuren deze week officieel geopend in het Sofitel Dubai The Obelisk. Taiko Dubai is de eerste internationale vestiging van het restaurant van oprichter en Executive Chef, Schilo van Coevorden. Tevens is het ook het eerste restaurantconcept van een Nederlandse chef dat uitbreidt naar het Midden-Oosten. De uitbreiding betekent naast een nieuwe vestiging ook een terugkeer naar Dubai voor Schilo, die aan het begin van zijn carrière ook al culinaire ervaringen opdeed in Dubai.

Chef Guido Wesselman aan het roer
Rechtstreeks uit Taiko Amsterdam en aan het hoofd van de keuken in Taiko Dubai staat Chef Guido Wesselman. Met meer dan 12 jaar ervaring heeft Chef Guido de wereld rondgereisd en een scala aan culinaire ervaringen opgedaan, waaronder werken bij het bekroonde Michelin-sterrenrestaurant NAHM in Bangkok, Thailand. Nu, bij Taiko Dubai, levert hij de perfecte symfonie van smaken en laat hij gasten genieten van unieke specialiteiten.

Van delicaat tot dramatisch
Taiko Dubai biedt dezelfde hedendaagse keuken als Taiko Amsterdam – geïnspireerd door de smaken en texturen van het Verre Oosten. Variërend van delicaat tot dramatisch maar altijd verrassend en origineel. Taiko Dubai biedt een sensationeel culinair avontuur door Schilo’s ervaring in de regio. Gasten genieten van regionaal geïnspireerde gerechten met een moderne twist zoals Wagyu biryani en de populaire sashimi van watermeloen. Het menu bevat gedurfde en elegante gerechten die een perfecte symfonie van smaken opleveren.

Ook de kenmerkende Taiko cocktails staan op de menukaart, geïnspireerd op een speakeasy uit het centrum van Roppongi. Gasten kunnen naast cocktails ook genieten van verschillende verfijnde bar bites waaronder eersteklas sushi, sashimi, gyoza en speciaal vervaardigde gerechten, waaronder edamame-hummus met zeewiercrackers, zwarte-knoflookhummus geserveerd met Wagyu rundvlees, pijnboompitten en shiitake-crackers of oesters Nam Kee (in de tempura-sectie) geserveerd met zoete soja en sesam.

Als aanvulling op de bijzondere culinaire ervaring, zal Taiko’s beroemde live drumspel vier keer per week centraal staan en een vaste DJ zal de decks betreden en tot in de avond spelen.

Aziatische allure
In overeenstemming met het concept van het restaurant, is het ontwerp van Taiko Dubai duidelijk geïnspireerd door traditionele Aziatische materialen, formalisme en vakmanschap – in een eigentijdse context. Opvallende designelementen zijn onder meer de open keuken met als hoogtepunt een op houtskool gestookte robata-grill en een sushibar die onder een hoek van 45 graden in de ruimte is geplaatst om de unieke ambacht van het bereidingsproces te benadrukken. De meeste toonbanken in de zaal zijn afgewerkt met zwarte kiezelstenen, afkomstig uit oude rivierbeddingen in China. Midden in de eetruimte staat een gestileerde ‘boom’ die metaforisch de vier seizoenen vertegenwoordigt – versierd met kersenbloesems in de lente, weelderige groentinten in de zomer en rode eikels in de herfst.

Openingstijden
Wie op zoek is naar een culinair avontuur, zal versteld staan van de gastronomische verwennerij geserveerd bij Taiko Dubai in het Sofitel Dubai The Obelisk. Het restaurant is op weekdagen geopend van 17:00 – 01:00 uur (diner vanaf 19:00 uur, laatste bestelling 23:30 uur) en in het weekend van 17:00 – 02:30 uur (diner vanaf 19:00 uur, laatste bestelling 12:30 uur).

Geplaatst 20-11-2020


Dit is een on-geredigeerde versie van het persbericht dat gestuurd is naar nieuws@elkedagvakantie.nl. Ook reisnieuws of triptips te melden? Stuur het naar hetzelfde adres. Alle recent ontvangen persberichten zijn te vinden op www.elkedagvakantie.nl/persberichten