Thailand kent een enorme hoeveelheid prachtige plekken waar mensen speciaal voor naartoe reizen. De ondoordringbare natuur, de culturele hoogstandjes en de immer vriendelijke lokale bevolking, zorgen samen voor een onvergetelijke reis. Hoewel Thailand één van de meest populaire vakantiebestemmingen is onder Nederlanders, kent het land nog steeds talloze onontdekte plekjes. Overnacht in een luxe resort of toch primitief in een knusse lodge middenin de jungle. Voor als je even ver weg wil zijn van de mensenmassa, zijn deze hidden gems zeker het dromen waard.

Ontdek de mysterieuze stad Sangkhlaburi
Op zo’n 320 kilometer ten noordwesten van Bangkok vind je de stad Sangkhlaburi. Toeristen worden hier nog niet zo vaak gezien, wat het de ideale plek maakt om helemaal tot rust te komen na het bezoeken van de grote trekpleisters van Thailand. De stad staat naast haar unieke natuur en knusse straatjes ook bekend om een groot aanbod aan bijzondere bezienswaardigheden. Een daarvan is de Mon Bridge, die met een lengte van ca. 860 meter de op één na langste houten brug in de wereld is. Bezoekers kijken vanaf hier uit over de rivier en de nabijgelegen dorpjes, die samen een idyllisch beeld vormen. Maak je reis in deze regio compleet met een overnachting in het nabijgelegen Samprasob Resort en geniet van volledige ontspanning.

Relax op de stranden van Koh Yao Yai en Koh Yao Noi
Koh Yao Yai
 en Koh Yao Noi winnen de laatste jaren aan populariteit onder toeristen, toch zijn de eilanden nog redelijk onontdekt en behoren daarom zeker in dit lijstje thuis. De witte zandstranden, mooie jungle en de diverse activiteiten die op de eilanden te doen zijn maakt het de perfecte vakantiebestemming. Huur een kayak en peddel richting Koh Nok of ontdek de eilanden op een avontuurlijke manier per scooter. De kans dat je een van de stranden voor jezelf hebt, is op deze eilanden erg groot. Verwacht hier dan ook geen wild nachtleven, maar alle ingrediënten om geheel tot rust te komen. Verblijf tijdens een bezoek aan Koh Yao Noi in hotel The Hideout. Dit is een heuse bungalow gelegen in de kruin van een boom, geen van de openingen bevat deuren of ramen, waardoor je echt één bent met de natuur.

Overnacht op voormalig gevangeniseiland Koh Tarutao
Nadat Koh Tarutao vroeger heeft gediend als een plek voor meer dan drieduizend Thaise criminelen, heeft het eiland tegenwoordig een andere bestemming gekregen. De gevangenen zijn inmiddels weg en het gehele eiland is onderdeel vanhet  Tarutao National Marine Park. Iedereen die op zoek is naar een echte remote locatie, is hier op het juiste adres. Loop door de jungle en klauter je weg naar boven totdat je aankomt bij de Toe-Boo klif. Maak onderweg kennis met de ruige natuur en verschillende wildlife die niet bang zijn om dichtbij te komen. Aangekomen bij de top ervaar je panoramisch uitzicht over de omringende eilanden. Door de historie van het eiland zul je de lokale Thaise bevolking hier niet zo snel tegenkomen, zij geloven namelijk dat er nog geesten van de oude gevangenen rondzwerven. De mogelijkheden om hier te verblijven zijn beperkt maar het zijn zeker niet de minste opties. Kies tussen overnachten in een bungalow of kamperen in een tent, beide gelegen aan het strand waar je in de ochtend kunt genieten van de mooie zonsopgang. Via deze link is meer te vinden over de accommodaties en hoe ze te reserveren zijn.

Thailand verwelkomt haar reizigers
Sinds 1 oktober heeft Thailand haar grenzen weer geopend voor overwinteraars met behulp van de Special Tourist Visa. Bij aankomst op Phuket moet iedereen minimaal 14 dagen in quarantaine, waarna ze vervolgens nog tot 360 dagen in het tropische land mogen verblijven. Meer informatie over het verkrijgen van het visa en alle regels waar je aan moet voldoen, kun je hier vinden.

Geplaatst 14-10-2020


Dit is een on-geredigeerde versie van het persbericht dat gestuurd is naar nieuws@elkedagvakantie.nl. Ook reisnieuws of triptips te melden? Stuur het naar hetzelfde adres. Alle recent ontvangen persberichten zijn te vinden op www.elkedagvakantie.nl/persberichten