Met de camper op vakantie? Dit mag je niet vergeten!

De oer-camper is dit. Foto: Elkedagvakantie.nl

Wie al vaker met een camper op vakantie is geweest, zal het direct beamen: het kan echt een ongeëvenaarde droomvakantie worden die je vooral volop vrijheid biedt. Je bepaalt zelf je schema en route, maar vergeet vooral niet om je goed voor te bereiden. Zeker als je voor het eerst op deze manier vakantie viert, is het verstandig om een aantal zaken even door te nemen voordat je gaat vertrekken.

Boek vooraf je camperplaats

Het is natuurlijk niet verplicht om vooraf van alles te regelen, maar verstandig is het meestal wel. Zeker als je reist in het vakantieseizoen, kun je voor teleurstellingen komen te staan, wanneer je op de bonnefooi reist. Toegegeven, je bent iets minder vrij als je vooraf al vastlegt waar je de nacht wilt doorbrengen, maar het biedt natuurlijk ook voordelen. Je zult immers regelmatig een plek moeten vinden waar je het afvalwater kunt lozen, accu’s kunt opladen en vuilnis kunt afvoeren.

Check de technische staat van je voertuig

Het is misschien een open deur, maar helaas vergeten mensen nogal eens om hun camper goed te (laten) controleren voor vertrek. Zeker als je in het buitenland verblijft, wil je natuurlijk geen problemen krijgen onderweg. Misschien is het tijd voor een nieuwe camper? De tijd heeft niet stilgestaan en als jouw camper al een tijdje meegaat, kun je de vakantie nog leuker maken door het voertuig te vervangen. Een camper financieren met behulp van een lening is een goede manier om de kosten over een langere periode te spreiden en toch direct te kunnen genieten.

Bijkomende kosten

Hoewel een campervakantie relatief goedkoop is, zul je altijd rekening moeten houden met extra kosten. Met alleen geld lenen voor de aanschaf van de camper ben je er nog niet. Uiteraard zul je regelmatig moeten tanken en je camper verbruikt meer dan een gewone auto, dus houd hier goed rekening mee. Verder zul je kosten moeten maken voor de overnachtingsplaatsen, voor het rijden op tolwegen en voor de aanschaf van bijvoorbeeld milieustickers om in bepaalde zones te mogen rijden.

Om mee te nemen

Houd er altijd rekening mee dat je enige tijd buiten de bewoonde wereld zult verblijven. Misschien trek je door een gebied waar geen winkels te vinden zijn. Neem dus altijd wat noodrantsoenen mee, zoals crackers, maaltijden in blik, enzovoort. Vergeet ook vooral niet een goede wegenkaart. Goede reis!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Kampeerkrediet

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.