Aan het strand in Spanje. Deze site wordt gemaakt door de familie Lindenburg, met liefde voor reizen, avontuur en fotografie. Wil je onze triptips per mail? Dat kan via Feedburner van Google. Klik daarvoor hier Foto: Elkedagvakantie

Nieuws of vragen? Mail naar: [email protected]

Elke Dag Vakantie.nl is een site die er voor wil zorgen dat u altijd in een vakantiestemming blijftDe redactie van deze site is onafhankelijk en bericht dagelijks over toeristische zaken, die óf in het nieuws zijn óf van belang zijn voor toekomstige reizen van de lezer. De site, gemaakt met liefde voor reizen, avontuur en fotografie, bestaat sinds 31 maart 2005. Inmiddels staan er ruim 13.000 artikelen op deze site.

Doel van de site is om lezers (ook met Facebook- en Twitter-tips) in vijf minuten tijd dagelijks kennis te laten nemen van toeristisch nieuws en triptips. Werk waar de redactie enige uren aan kwijt is. Bij de nieuwsgaring wordt gebruik gemaakt van tipgevers, persberichten (per e-mail), Google Alerts voor tientallen toeristische begrippen en worden alle Nederlandstalige toeristische-sites gescand op nieuwe toevoegingen.

Regelmatig maakt de redactie zelf buitenlandse reportages en bericht dan kritisch zonder commerciële belangen over de situatie ter plekke. Indien gebruik gemaakt wordt van persreizen dan wordt dat als zodanig gemeld onder elk verhaal. De redactie vindt dat de berichtgeving over een land niet beïnvloed wordt door gebruik te maken van persreizen en beschouwt de situatie identiek aan het ontvangen van recensie-exemplaren van boeken of software of het maken van testritten in nieuwe automodellen. Ook daarbij zijn de journalisten vrij om hun eigen mening te geven.

In 2013 won deze website een ‘Travvie’, een onderscheiding voor het beste reis-weblog van Nederland. Een vakjury, bestaande uit Kees Verplanke (hoofdredacteur Consumentenbond Reisgids), Martin van Kranenburg (TravelNext) en website-usability expert Karl Gilis koos Elkedagvakantie.nl uit een lijst van 130 sites en bestempelde ons in onze categorie als ‘meest informatieve, meest inspirerende, meest onderscheidende en/ of meest gebruiksvriendelijke website’.

Wij zijn per mail (o.a. voor alle reis- triptips- persberichten) te bereiken via [email protected] of via onderstaand formulier.

Post kan naar:
Redactie Elkedagvakantie.nl
Staatssecretarislaan 29
8015 BB Zwolle