Beatlesmuseum in Alkmaar

De huidige situatie (2015) bij het Beatlesmuseum in Alkmaar.

De huidige situatie (2015) bij het Beatlesmuseum in Alkmaar.


She loves you, yeah, yeah, yeah.


Echte fans weten het natuurlijk: The Beatles, samen met de Rolling Stones de muzieksensatie van de jaren zestig, hebben eenmaal opgetreden in Nederland. De restanten van dat optreden in Noord-Holland zijn terug te vinden in het Beatles Museum in Alkmaar. Onder andere de oorspronkelijke rekening van het concert, dat op 6 juni 1964 plaatsvond. Het optreden kostte toen 43.000 gulden, daarbij zijn onder andere de “werkvergunningen” voor de drie Britse artiesten à 5 gulden meegenomen. In totaal kwamen 6500 fans naar het concert kijken in een oude veilinghal.

Het Beatles Museum in Alkmaar bestaat al dertig jaar en is opgezet door fan Azing Moltmaker (“Ja, dit kost bij elkaar ook nogal wat, maar met een vrouw ben je duurder uit”). Het museum is recentelijk verbouwd en heeft er nu een complete verdieping van 100 vierkante meter bij gekregen. De kelderruimte onder het museum is opgeknapt en ingericht als expositieruimte. Daarin is onder meer een nieuwe expositie te zien over de vermeende dood van Paul McCartney in de jaren zestig.

In het pand is een bonte verzameling van collectables van The Beatles te vinden. Ook is er een tienerkamer uit die tijd ingericht met posters, kussens en een pickup met singletjes. In de extra ruimte is onder de naam ‘Collectors Paradise’ bovendien een speciaalzaak voor muziek en stripboeken ondergebracht.

,,De uitbreiding was hard nodig, want we groeiden uit ons jasje”, vertelt museumdirecteur Azing Moltmaker. Hij verwacht dat het aantal bezoekers door de verbouwing toeneemt. ,,We zitten nu op zevenduizend bezoekers per jaar, maar denken dat dit gaat oplopen tot tienduizend”, zo zegt hij in De Pers.

Vlakbij het museum is een overdekte parkeergarage (nog geen 2 minuten lopen…).
Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag 11.00 uur tot 16.30 uur
Woensdag 11.00 uur tot 16.30 uur
Donderdag 11.00 uur tot 16.30 uur
Vrijdag 11.00 uur tot 16.30 uur
Zaterdag 11.00 uur tot 16.30 uur
Zondag Gesloten **
** Met uitzondering van de 1e zondag van de maand. Op zondag en maandag kunt u het museum bezoeken op afspraak. Tel. 06-38305895

Het adres van het museum is:
Noorderkade 130
1823 CJ Alkmaar

NB: Update: 5-1-2015: Het museum is (weer) binnen Alkmaar verhuisd. Het juiste adres staat hier boven. (e.a. betekent dat sommige foto’s hier boven gedateerd zijn en niet meer de werkelijke situatie weergeven)

Meer informatie: www.beatlesmuseum.nl

De oude ingang van het museum.

De oude ingang van het Beatles-museum.

Een video-impressie van het museum:

No Responses

  1. Win kaarten voor Ringo Starr

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.