Strandvakanties vermijden?

Met onder andere deze foto presenteert de nieuwe beurs zich op zijn Facebook-pagina.


Mensen die een hekel hebben aan strandvakanties en er zelfs niet mee geconfronteerd willen worden als ze zich oriënteren op de reis die ze willen gaan maken in de zomer van 2012 kunnen overwegen op 7 en 8 januari (7 januari 12:30 – 23:00 uur en 8 januari 10:00 – 19:00 uur) naar een nieuwe vakantiebeurs te gaan. Dan wordt in de Beurs van Berlage in Amsterdam namelijk voor het eerst de ‘Amsterdamse Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen” gehouden. Erica Terpstra verricht 7 januari de opening. Dan is er ook meteen een van Lhamo, de Nachtigaal van Tibet.

“Was het vroeger gangbaar om je in januari te oriënteren op strandvakanties en campings in het buitenland, de Amsterdamse vakantiebeurs met 107 verschillende specialisten laten op 2500 m2 zien wat er mogelijk is wanneer u van de gebaande paden wilt afwijken. Zoals bijvoorbeeld de reisorganisatie No Beach“, zo schrijven de organisatoren.

Er zijn reisorganisaties met kloosterwandelingen door Limburg en Brabant door pelgrim Henricus tot echte kamelen- en yaktochten in ruige gebieden als Binnen-Mongolië en Tibet. Er worden ook culturele vakanties aangeboden in Oman in een luxueuze Berber omgeving, safari’s op hoog niveau in Uganda en Tanzania en helikopter-ski vakanties in Canada. Het criterium voor deelname aan deze beurs is dat aanbieders zelf kennis in huis hebben van de door hen aangeboden reizen. Veel ondernemingen zijn nog nooit op deze manier op een beurs samengebracht en waren niet eerder voor een groot publiek toegankelijk. Het culturele programma omvat o.a: Lhamo, de Nachtigaal van Tibet, zong voor de films ‘Seven Years in Tibet’ met Bradd Pitt; Didgerodoo: aboriginal muziek; Maarten Koningsberger met klassiek reisreisrepertoire;
Dansen uit de Filipijnen; Scenes uit het toneelstuk Mata Hari over Indonesie en Parijs met liedjes van oa. Koos Speenhof door Munda de la Marre; Film ‘Bard Songs’ van de internationaal doorbrekende filmmaker Sander Francke. Doorlopend in Ontvangstkamer op zondag.

Meer informatie: www.vakantiebeursamsterdam.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.