Fransman runt bedrijf vanaf onbewoond eiland

Een Fransman bedacht een bijzonder actie om meer aandacht te vragen voor thuiswerken.

Een Fransman bedacht een bijzonder actie om meer aandacht te vragen voor thuiswerken.

Als je ooit je droom waar maakt om naar een onbewoond eiland te gaan, dan verwacht je niet dat je daar gaat werken. De Fransman Gauthier Toulemonde deed dat wel. Hij wil meer aandacht vragen voor thuiswerken, want volgens hem doen veel te weinig mensen dat in Frankrijk. Hij bedacht de ludieke actie om twee maanden op een onbewoond eiland te gaan zitten en van daar zijn bedrijf te runnen. Hij heeft namelijk een uitgeverij en er werken negen mensen onder hem. Zijn nieuwe kantoor werd een onbewoond eiland bij Indonesië, 700 x 500 meter groot, op 5 uur varen van de bewoonde wereld. ‘Ik had natuurlijk ook naar Bretagne kunnen gaan, maar dan was niemand geïnteresseerd geweest.’
Zijn werk deed hij met een laptop en satelliet telefoon, allebei aangedreven door zonne-energie. Werken in het paradijs wat niet helemaal wat hij zich ervan had voorgesteld. Hij is aangevallen door een varaan, is ziek geweest en ratten beten zijn kabels kapot. Op 29 november komt hij weer aan in Frankrijk. Hij kijkt nu al terug op een geslaagd experiment en hij gaat het eiland missen. Op zijn weblog schreef hij: ‘De terugkeer naar de moderne wereld is weinig aanlokkelijk,’ schrijft hij. ‘Dit eiland is een eerbetoon aan traagheid en bezinning.’

Het hele avontuur kun je volgen via zijn blog.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.