Zo mooi is Californië

Hal Bergman heeft een prachtige timelapse-video van 4 minuten gemaakt van de indrukwekkende schoonheid van de Amerikaanse staat Californië. Hij schrijft zelf in een toelichting op zijn video dat het maken van een gemiddelde productie hem 1 tot 3 uur kostte en daarna nog eens 3 tot 10 uur als productie. Sommige clips zijn zelfs een samenvatting van 24 uur. In totaal heeft hij 67 clips verwerkt in deze video, die hij allemaal in het afgelopen jaar heeft opgenomen. Verder zegt hij:

California is the most populated state in the United States, and the third largest. It’s almost double the size of the United Kingdom and slightly larger than Japan. If it was it’s own independent country (as it was briefly for a few weeks in 1846), it would have the 8th largest economy in the world by GDP. It contains the highest summit and the lowest desert in the Contiguous United States (and the second-lowest point in the world), both of which are in the same county. It’s most known for movies, technology, wine, and national parks, but also grows more than a third of the vegetables consumed in the US, two-thirds of the fruits and nuts, and an unknown but presumably huge percentage of marijuana. It contains every major climatological biome except tundra. More important than those facts, to me, is that I was born and spent most of my life here.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.