Wintersport duur? Jeugdherberg is alternatief

Een van de nieuwe jeugdhotels in Zwitserland: Hostel 4000

Een van de nieuwe jeugdhotels in Zwitserland: Hostel 4000


Het vieren van je wintersportvakantie in een gerenommeerd skigebied hoeft niet duur te zijn. Dertien Zwitserse jeugdherbergen, gelegen in bekende vakantieplaatsen als Zermatt, Davos en Grindelwald, leveren het bewijs hiervoor. Recentelijk zijn twee nieuwe accommodaties geopend in Saas-Fee en Gstaad Saanenland. Hier verblijven gasten al vanaf €33 per nacht, waarbij het ontbijt is inbegrepen. De tijd van grote slaapzalen met lange rijen stapelbedden is voorbij, de meeste gasten verblijven in kamers voor twee tot zes personen. Daarnaast is de leeftijdsgrens afgeschaft, evenals de vroeger gebruikelijke corveedienst.

Saas-Fee: wellnessHostel4000
Aan de dorpsrand van het autovrije Saas-Fee bevindt zich ‘wellnessHostel4000’, met 168 bedden. Deze jeugdherberg heeft een directe toegang tot de nieuw ontworpen wellness- en fitnessruimte van het recreatiecentrum ‘Aqua Allalin’. Gasten kunnen ervoor kiezen een verblijf inclusief toegang tot de wellness te boeken; het overdekte 25-meterbad is voor alle gasten vrij toegankelijk. De splinternieuwe accommodatie biedt hoofdzakelijk twee- en vierpersoonskamers met douche en wc.

Vooral actieve gezinnen, stellen, individuele reizigers en sportgroepen zullen zich thuisvoelen in wellnessHostel4000.Door de ligging naast het busstation van Saas-Fee is de bereikbaarheid optimaal. Daarnaast bevindt het dalstation van de Alpin Express zich op vier minuten lopen. Deze gondellift brengt wintersporters midden in het sneeuwzekere skigebied van Saas-Fee, het grootste van de skigebieden in het Saasdal. De skipas biedt toegang tot 145 kilometer aan skipistes.
www.youthhostel.ch/saas-fee

Gstaad Saanenland
In het dorpje Saanen, op steenworp afstand van het wereldberoemde Gstaad, ligt de splinternieuwe jeugdherberg ‘Gstaad Saanenland’. In totaal zijn er 160 bedden, verdeeld over twee-, vier- en zespersoonskamers. De meeste kamers beschikken over een eigen douche en wc. Daarnaast zijn er speelvoorzieningen als tafeltennis- en voetbaltafels en kan er gegeten worden in een grote eetzaal. Vrijwel de gehele jeugdherberg is rolstoeltoegankelijk en hier zijn ook speciale voorzieningen voor. Met de gratis skibus, die vlakbij de jeugdherberg stopt, zijn wintersporters binnen enkele minuten bij het dalstation van de Eggli-stoeltjeslift.
www.youthhostel.ch/gstaadsaanenland

Over de Zwitserse jeugdherbergen:
De Zwitserse jeugdherbergen hebben een netwerk van 53 accommodaties, variërend van romantische kastelen en statige landhuizen tot bruisende stadshostels. Dertien van deze jeugdherbergen zijn in gerenommeerde wintersportbestemmingen te vinden, zoals Zermatt, St. Moritz, Davos en Grindelwald. De jeugdherbergen dragen bij aan een nieuwe vorm van hotellerie waarbij eenvoud en een goede prijs-kwaliteitverhouding belangrijke factoren zijn. Bovendien is er veel aandacht voor duurzaamheid, zowel in ecologisch als sociaal-maatschappelijk opzicht.
www.youthhostel.ch
www.MySwitzerland.com/hostel

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.