Racen vanaf steilste straat ter wereld


Baldwin Street in Dunedin, Nieuw-Zeeland staat vermeld in het Guinness Book of Records als ‘de steilste straat ter wereld’. Doordat de stratenplantekenaars de situatie ter plekke eigenlijk niet kenden kon deze vreemde situatie ontstaan. De straat wordt nu eenmaal per jaar gebruikt voor een hardloopwedstrijd, waarbij een stijging van 1 meter per 3 strekkende meter genomen moet worden. De straat is echter ook perfect voor een bijna waanzinnige race met driewielers zoals drie waaghalzen in bijgaande video laten zien. Gelukkig kunnen ze door te gaan tollen hun karretjes tijdig voor het Stop-teken aan het eind van de straat tot stilstand brengen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.