Plane & Train: wereldwijde reisplanner

Bastiaan van ’t Westeinde heeft zonder subsidies of investeerders de service Plane & Train ontwikkeld. Dit is een vergelijkbare service als 9292, maar dan wereldwijd. Met de voorloper van Plane & Train heeft Bastiaan de ANWB duurzame mobiliteitsprijs 2014 gewonnen. De volledig vernieuwde website is nu te vinden op: www.planeandtrain.com.

‘In plaats van een luchthaven of treinstation vul je op Plane & Train direct de eindbestemming in. Het zoekalgoritme bepaalt vervolgens via welke luchthavens en treinstations men het beste kan reizen. In één klik verschijnt het volledige reisoverzicht van deur tot deur, inclusief de verbinding naar de luchthaven of het treinstation,’ aldus Bastiaan van ’t Westeinde.

Veel reisinformatie is beschikbaar op het web, maar als de reiziger bijvoorbeeld op citytrip gaat is het soms al een hele zoektocht om uit te vinden of het sneller dan wel goedkoper is met de internationale trein of het vliegtuig omdat informatie over openbaar vervoer, internationale treinen en vliegtickets op verschillende websites staat. Als een vlucht vroeg vertrekt of laat aankomt is het handig om te weten of er nog een verbinding met het openbaar vervoer mogelijk is.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.