Ontbreekt Corsica nog aan jouw collectie?

Watersport laat zich prima met historie combineren, zoals hier bij Calvi op op Corsica. Foto: CCO

Watersport laat zich prima met historie combineren, zoals hier bij Calvi op op Corsica. Foto: CCO

Soms heeft reizen ook wel wat weg van verzamelen. Van herinneringen en vreugdevolle momenten, maar ook van plekken. Plaatsen waar je geweest bent, die je net als vroeger in een verzamelalbum stopt, al noem je dat nu een foto-album. De hoofdsteden van Europa hebben we gehad (Londen, Parijs, Madrid, Berlijn, Kopenhagen etc.), de mini-staatjes ook (Andorra, Liechtenstein, Monaco, Vaticaan-stad, San Marino etc.), maar een blik op de kaart leert dat de Middellandse Zee voor ons nog een terra incognita is.

Daar liggen zeker vijf forse eilanden die er om schreeuwen om ontdekt te worden. De smaken waaruit gekozen kan worden is Engels (Malta), Italiaans (Sicilië en Sardinië), Spaans (o.a. Ibiza) en Frans (Corsica). Nu hebben we in onze relatie 1 ‘wet’ en die luidt: “Het ene jaar gaan we naar Frankrijk, het andere gaan we ergens anders naar toe en mag jij het zeggen”. Dus de keus voor Corsica als eerste bestemming in deze nieuwe collectie ligt voor de hand.

Voorbereiding vakantie Corsica

Om te onderzoeken wat er bij komt kijken voor een vakantie op Corsica hebben we een kleine inventarisatie gemaakt. We gaan uiteraard om te kamperen, want dat is ons soort vakantie. Gelukkig zijn er daarvoor voldoende mogelijkheden op het eiland. Er zijn zo’n 200 campings op Corsica te vinden, waarvan verschillende aan de kust. Er is bijvoorbeeld een concentratie van campings rond Ajaccio, de hoofdstad van het eiland. Dat heeft als voordeel dat je niet alleen met je kinderen aan het strand kunt zitten, maar ook deze door heuvels met sinaasappel- en olijfbomen omzoomde geboortestad van Napoleon kunt bezoeken.

Vliegen naar Corsica

In onze ‘studie’ naar dit eiland bleek het ook heel simpel te zijn om naar Corsica te vliegen. Aangezien we – net als de rest van Nederland, we zijn echt trendvolgers 😉 – steeds vaker een korte vakantie nemen, zou dit ook een goede optie zijn. Een weekje Corsica klinkt helemaal niet gek. Als je dan ter plekke een auto huurt kun je in die tijd ook makkelijk het hele gebied verkennen. Want als je je zomervakantie aan deze bestemming wijdt dan ligt het voor de hand om er twee of drie weken te blijven en er met de boot te komen.

Waarom gaan?

Voor onszelf hebben we even een ‘bullet list’ gemaakt met redenen om naar Corsica af te reizen:

  • Corsica is bijzonder bergachtig en daardoor dunbevolkt.
  • De hoogste twee punten zijn de Monte Cinto (2706 m) en de Monte Rotondo (2622 m).
  • Je hebt er de natuurreservaten Scandola en Calanches de Piana.
  • De plages van het Desert des Agriates is een mooi gebied ten westen van Saint-Florent om per jeep te ontdekken.
  • Het is mogelijk de Route des Artisans te volgen, die gaat werkplaatsen van 30 ambachtslieden, zoals makers van Corsicaanse messen, aardewerk en gevlochten manden.
  • Verder zijn er verschillende musea en aantrekkelijke historische dorpjes.
  • En memo voor mezelf: Asterix & Obelix op Corsica nog eens lezen voor vertrek.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.