Genua voor een Italiaanse citytrip

Het oude centrum van Genua. Foto: Elkedagvakantie

Het oude centrum van Genua. Foto: Elkedagvakantie


Genua, de hoofdstad van de Italiaanse kustregio Ligurië, ligt tegen de bergflanken en kijkt uit over de helderblauwe zee. Je vindt er steile wijkjes, een prachtig authentiek centrum en pittoreske vissersdorpjes. Ontdek de stad te voet: volg de betoverende wandelpaden langs het water, dwaal door de smalle steegjes vol wapperend wasgoed, bezoek authentieke winkeltjes en lik je vingers af bij de lokale gerechten. Bezoek het enorme aquarium in de oude haven en verbaas je over de schitterende Palazzi dei Rolli, Unesco Werelderfgoed. Tot voor kort kon je niet rechtstreeks vliegen op deze bruisende stad, maar sinds kort vliegt KLM er elke dag naartoe vanaf Schiphol. Dus gooi je tandenborstel in je koffer en zet je zonnebril op. Twee uurtjes vliegen en je staat in het grootste middeleeuwse stadscentrum van Europa.

Op een steenworp afstand van het centrum vind je aangrenzende en ingesloten vissersdorpjes als Boccadasse en Nervi. De drukte van de stad werp je hier meteen van je af. Met de zeewind in je haren loop je een prachtig wandelpad langs de kust, door een decor van pastelkleurige huisjes en vissersboten. De promenade van Nervi loopt langs spectaculair hoge klippen, waar de woeste golven tegenaan beuken. Terrasje, Aperol Spritz en genieten maar.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.