Hoe zou de wereld er uitzien als Duitsland niet bestond?

Schloss Neuschwanstein behoort tot de populairste attracties in Duitsland. Foto: Elkedagvakantie

Schloss Neuschwanstein behoort tot de populairste attracties in Duitsland. Foto: Elkedagvakantie


Miniatur Wunderland Hamburg is de nieuwe nummer 1 van de lijst met de 100 populairste bezienswaardigheden van Duitsland. Deze lijst is samengesteld op basis van de voorkeuren van internationale toeristen die Duitsland bezoeken. Op de tweede plek staat Heidelberg met zijn oude binnenstad en het Heidelberger Schloss. De derde plek wordt bezet door de winnaar van vorig jaar: Europa Park Rust.

Top 100

Sinds 2012 vraagt de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) buitenlandse bezoekers van de website www.germany.travel naar hun favoriete bezienswaardigheden in Duitsland. Gebruikers kunnen hun voorkeur aangeven in een speciaal daarvoor bestemd vrij veld. Op basis van de resultaten stelt de DZT een TOP 100 samen. Van maart tot augustus 2016 vulden meer dan 40.000 bezoekers uit 66 landen hun favoriete bezienswaardigheid op de website in.

Hamburg

Op de eerste plek staat Miniatur Wunderland in Hamburg. De grootste modelspoorbaan ter wereld bestaat sinds 2001. Er zijn natuurgetrouw nagebouwde landschappen te zien, bijvoorbeeld van Midden-Duitsland en de Harz, maar ook een ICE-traject met 130 treinen. Tegelijkertijd ontstond fantasiestad Knuffingen – met 90 rijdende auto’s staat deze bezienswaardigheid symbool voor de Zuid-Duitse automobielindustrie. In 2011 kreeg Knuffingen een eigen luchthaven, waar 40 vliegtuigen opstijgen en landen. Sinds 15 jaar wordt Miniatur Wunderland steeds weer uitgebreid met nieuwe ‘werelden’. De laatste uitbreiding was een Italië-gedeelte op een oppervlakte van 190 m2.

Neuschwanstein

Heidelberg is met zijn historische centrum en het Heidelberger Schloss al jaren terug te vinden in de top van de ranglijst. In 2016 stegen deze bezienswaardigheden van de vierde naar de tweede plek. De winnaar van vorig jaar, Europa Park Rust, staat ook dit jaar weer in de TOP 3. Overige bezienswaardigheden die traditiegetrouw in de TOP 10 staan zijn kasteel Neuschwanstein, de oude binnenstad van Rothenburg ob der Tauber, het Bodenmeer met het eiland Mainau, het UNESCO-Werelderfgoed ‘Kloostereiland Reichenau’ en de eveneens tot het UNESCO-Werelderfgoed behorende Dom van Keulen. Nieuwe binnenkomers in de TOP 10 dit jaar zijn het residentiekasteel van Mannheim, het Ulmer Münster en de oude binnenstad van Dresden met de Frauenkirche en Zwinger.

De resultaten van de online enquête staan vanaf nu op www.germany.travel/top100. Bovendien ontvangen de bezienswaardigheden in de TOP 100 digitale awards en stickers voor hun eigen reclamedoeleinden.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.